Prebiotici su neprobavljiva prehrambena vlakna koja u debelom crijevu potiču rast korisnih kultura bakterija mliječne kiseline kao što su bifidobakterije i laktobacili u debelom crijevu i pozitivno utječu na crijevnu floru.
Prebiotici u majčinom mlijeku služe kao "hrana" za probiotike (prirodne kulture mliječne kiseline) i potiču njihov rast. Prebiotička prehrambena vlakna kao što su galakto-oligosaharidi (GOS) i frukto-oligosaharidi (FOS) također su prisutna u nekim formulama za novorođenčad. Ovdje postoji razlika između biljnih (FOS, npr. Iz cikorije, poriluka itd.) I oligosaharida na bazi laktoze (GOS).
Budući da majčino mlijeko sadrži samo laktozu, a ne fruktozu, galakto-oligosaharidi (GOS) iz laktoze bliži su prebiotičkim prehrambenim vlaknima iz mlijeka nego frukto-oligosaharidi (FOS).
Dojenje je najbolje za vašu bebu, jer majčino mlijeko pruža bebi sve važne hranjive tvari. Uz to, dojenje je najjeftiniji način hranjenja bebe te štiti dijete od infekcija i alergija i unapređuje odnos majke i djeteta. HiPP je uvjeren u prednosti dojenja za majku i dijete i u potpunosti podržava dojenje prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).
Rubrika Majčino mlijeko i dojenje sadrži podatke o prednostima dojenja i nudi daljnje savjete o dojenju. Rano i učestalo dojenje stimulira stvaranje mlijeka. Uravnotežena prehrana tijekom trudnoće i razdoblja dojenja potiče dojenje.
Ako odlučite ne dojiti ili kombinirati dojenje i hranjenje bočicom, trebali biste biti svjesne da to može smanjiti količinu majčinog mlijeka. Odluka o prestanku dojenja se teško može povući. Ako razmišljate o korištenju mliječne formule, posavjetujte se s pedijatrom ili babicom. Nepravilno pripremanje dječje formule može dovesti do neželjenih posljedica. Pratite upute i savjete na pakiranju.