Od kuda dolazi naše Bademovo ulje iz BIO uzgoja?

Bademovo drvo je izvorno drevna kultura sa Sredozemlja. Badem koji se koristi za dobivanje HiPP bademovog ulja potječe iz Španjolske pokrajine Alicante, sa obale Costa Blanca gdje je idealna klima za uzgoj bademovih stabala.

Kako se dobiva Bademovo ulje?

Naše BIO Bademovo ulje dobiva se iz zrelih slatkih badema, tzv. ‚Pinchados‘. Žetve badema odvijaju se u kolovozu u Španjolskoj te se nakon toga badem transportira u Njemačku. Odabrani i najkvalitetniji bademi prolaze proces hladnog prešanja i filtracije. Prešanje se odvija mehanički. Procesom filtracije iz ulja izdvajaju se nepotrebne proteinske komponente. Ovakvim procesom pročišćavanja te kontinuiranom kontrolom kvalitete sigurnost je zajamčena.

Zašto je bademovo ulje visokovrijedno ulje?

Bademovo ulje se smatra jednim od najdragocijenijih i najskupljih ulja za njegu kože. U jednom bademu nalazi se 50-55% ulja. Bademovo ulje je tekućina bljedo žute boje koja ima karakterističan miris i okus. Sastav hranjivih tvari u bademovom ulju osigurava mu mjesto među visokokvalitetnim uljima. Prirodno je bogato komponentama koje hrane kožu, jednostruko ili dvostruko nezasićenim masnim kiselinama (masne kiseline > 90%) koji njeguju i štite kožu. Udio oleinske kiseline (~70%) je posebno visok u bademovom ulju. Iza nje slijedi linolna kiselina (>20%). Linolna kiselina ima pozitivan učinak na suhu kožu. Bademovo ulje sadrži i prirodan vitamin E (tokoferol) koji ima antioksidativno djelovanje (djeluje kao čistač) te štiti kožu od vanjskih negativnih utjecaja.

Zašto je bademovo ulje dobro za njegu kože djeteta?

Bademovo ulje se u kozmetičke svrhe koristi stoljećima. Još je u antičko vrijeme bilo poznato po svojim svojstvima za njegu kože. Osobito je uspješno u njezi osjetljive kože male djece, dobro je podnošljivo na suhoj i osjetljivoj koži. Bademo ulje je blago i ne iritira kožu, te se koristi za masaže nakon kojih ostavlja ugodan i mekani osjećaj na koži.