Istraživanje majčinog mlijeka

Nakon rođenja postavljaju se temelji zdravog života. Važnu ulogu igra i pravilna prehrana. Majčino mlijeko je najbolje za dijete te svojim jedinstvenim sastavom štiti dijete od alergija i bolesti.

Da bi se djeca koja nisu dojena mogla što zdravije hraniti razvili smo u HiPP-u mliječnu formulu najviše kvalitete koja zadovoljava najviše znanstvene standarde te ima najsličniji sastav majčinom mlijeku. 

HiPP-ov istraživački tim temelji proizvodnju mliječnih formula na istraživanjima majčinog mlijeka i njegovog pozitivnog djelovanja na djetetovo zdravlje. Mađunarodni stručnjaci za prehranu dojenčadi u suradnji sa HiPP-ovim suradnicima razmatraju najnovija saznanja vezana za majčino mlijeko te u skladu s time rade na razvoju proizvoda.

Tijekom 2007 postavljeni su temelji za proizvodnju mliječnih formula za dojenčad zahvaljujući istraživanju na kombinaciji vlakana iz majčinog mlijeka i prirodnih bakterija mliječne kiseline.

U dvije studije koje su 2010. i početkom 2011. predstavljene međunarodnoj stručnoj publici prikazano je koliko je važno da proizvodnja mliječnih formula bude koncipirana tako da je sastav formule što sličniji majčinom mlijeku.

Danas HiPP nudi novu mliječnu formulu koja omogućuje unos važnih prehrambenih vlakana, prirodnih bakterija mliječne kiseline te vrijednih Omega- 3- masnih kiselina i nakon prestanka dojenja.

* Galaktooligosaharidi – dobiveni iz laktoze