Priznanja i nagrade

Prekretnice na putu ka održivosti

Predanost održivostidokumentirana je ne samo u nagradama i nagradama, već i u velikom povjerenju koje HiPP uživa kod potrošača. Za HiPP to znači veliko prepoznavanje i motivaciju za nove ciljeve.

Prvo mjesto u rangiranju slika u WirtschaftsWoche

25.05.2013
Potrošači (8.400 sudionika u anketi) još jednom su glasali HiPP-om kao najodrživiju kompaniju u Njemačkoj u 2013. godini.

Vrlo smo zahvalni na ukazanom povjerenju. Glasanje potrošača je motivacija za HiPP da nastavi jamčiti pouzdanost i visoku kvalitetu svojih organskih proizvoda. Već u 2011. i 2012. HiPP je proglašen za najodrživiju kompaniju u Njemačkoj u reprezentativnim anketama potrošača za magazin WirtschaftsWoche.

Još jednom je u ovom slikovnom rangu na WirtschaftsWoche u 2013. godini HiPP izabran kao jasan pobjednik između 103 poduzeća iz 17 sektora. Drugo i treće mjesto pripale su proizvođaču aparata za kućanstvo Miele i lancu ljekarni dm. Zadnja tri mjesta pripala su McDonald'su, H&M i KIK grupaciji. Sveukupno, studija je pokazala da potrošači cijene predanost okolišu i društvenim sektorima jednako kao i sam proizvod.

CSR nagrada njemačke savezne vlade

24.04.2013
HiPP dobiva prvu nagradu kao jedno od najodgovornijih poduzeća u Njemačkoj

HiPP je osvojio nagradu za svoje izvanredno zalaganje u područjima okoliša i zajednice, upravljanja tvrtkama, tržišta i radnog mjesta i zadovoljan je visokim priznanjem kao najodgovornijoj tvrtci u Njemačkoj zbog svoje veličine (u kategoriji 500 - 4.999 zaposlenika).

Detaljne informacije o HiPP-ovim CSR aktivnostima možete
pronaći ovdje.

Njemačka nagrada za održivost Njemačke Savezne vlade za 2012. godinu

07.12.2012
HiPP je dobio nagradu kao jedna od 3 najbolje održive kompanije u Njemačkoj.

7. prosinca 2012. u Düsseldorfu proglašeni su dobitnici njemačke nagrade za održivost od Savezne vlade. Podnositelji zahtjeva koji su povezani s izuzetnim ekonomskim uspjehom, društvenom odgovornošću i ekološkim rukovanjem resursima dobili su nagrade

Ušle su u uži izbor samo one tvrtke koje su dokazale izvanredne rezultate na području upravljanja održivosti i promoviranju ideje održivog društva poduzetničkim djelovanjem.

Odgovornost i održivost kategorije FAUN

22.11.2012
Kategorija odgovornosti i održivosti FAUN-a koju dodjeljuju izdavači Deutsche Standards EDITIONEN i Ernst & Young

U suradnji s izdavačima Deutsche Standards EDITIONEN, revizorska kuća Ernst & Young prvi je put 2012. dodijelila FAUN, nagradu posebno za njemačke obiteljske tvrtke. Nagrada se dodjeljuje za izvrsno upravljanje robnom markom u tri kategorije: 1. tradicija i čvrstoća, 2. odgovornost i održivost, 3. inovativnost. Primjenjuje se u svim sektorima i uključuje područja potrošača, usluga i industrije. FAUN - kraticu izrađenu od njemačke riječi koja znači "obiteljska tvrtka" - osmislili su Olaf Salié, generalni direktor Deutsche Standards EDITIONEN i dizajner Daniel Bergs. Predstavlja stablo i simbolizira korijenje, rast, obnovu i solidarnost - prema obitelji i brandu. Stefan Hipp prihvatio je nagradu u kategoriji "Odgovornost i održivost".

Nagrada za bavarsku obiteljsku tvrtku 2012

21.03.2012
DIE FAMILIENUNTERNEHMER (ASU) i DIE JUNGEN UNTERNEHMER (BJU) su prvi put dodijelile nagradu za obiteljsko poduzetništvo Bavarske u ožujku 2012. u tri kategorije „Održivost“, „Inovacije“ i „Društvena posvećenost“. Claus Hipp osvojio je drugo mjesto u kategoriji "Održivost" za Hipp GmbH & Co. Vertrieb KG.

Njemačka solarna nagrada

05.11.2011
5. studenoga EUROSOLAR, Europsko udruženje za obnovljive izvore energije, nagradilo je Pfaffenhofen proizvođač dječje hrane HiPP s njemačkom solarnom nagradom 2011.

Za HiPP, Solarna nagrada potvrđuje filozofiju tvrtke koja se koristi već desetljećima. „Ekološki prihvatljiva hrana za bebe“ teče kao zlatna nit kroz povijest tvrtke. HiPP nije samo pionir u organskoj poljoprivredi, već je uveo i EMAS certificirano upravljanje okolišem 1995. godine i prvi je proizvođač hrane u Europi koji je to učinio. Dosljednom i održivom primjenom, tvrtka kontinuirano štedi energiju i resurse, a u Njemačkoj sada proizvodi CO2 neutralno - bez obzira na odvostručenu proizvodnju. Kako su klimatske promjene usko povezane s izumiranjem životinja i biljaka, HiPP je također aktivan u pružanju podrške očuvanju biološke raznolikosti.

Priznanje za Bavarski ekološki pakt

27.09.2011
Priznanje za dugoročno opredjeljenje za zajedničku zaštitu okoliša kroz Bavarski ekološki pakt

HiPP je bio jedan od potpisnika kada je 23. listopada 1995. osnovan bavarski pakt o zaštiti okoliša "Štiitimo okoliš zajedno". Kao tvrtku pionir HiPP je nagradio državni ministar Söder zajedno s ostalim kompanijama osnivačima za dugogodišnje uzorno zalaganje tijekom ceremonije u Münchenu Residenzkirche. „Cilj Pakta za okoliš je jačanje i proširenje opredjeljenja bavarskih tvrtki u području zaštite okoliša na temelju individualne odgovornosti i dobrovoljnosti. Kao ključni uzori sudionici pakta za zaštitu okoliša daju svoj doprinos održivoj zemlji koja pogoduje okolišu, Bavarskoj", rekao je Söder. Tijekom ceremonije, državni ministar uručio je nagradu 120 tvrtki Gornje Bavarske koje su bile među prvim članicama ovog pakta o okolišu.

Econosophen

06.04.2011
München - 6. travnja njemačka organizacija za pomoć "Human Plus e.V." pohvalila je proizvođača dječje hrane Clausa Hippa s "Econosophen".

Međunarodnu dobrotvorna organizacija ovu nagradu svake godine dodjeljuje pojedincima i tvrtkama koje pokazuju veliku društvenu odgovornost i izvanredna dostignuća. Human Plus e.V. je poznata dobrotvorna organizacija za humanitarnu pomoć, čije su aktivnosti od 1998. godine pridonijele ublažavanju siromaštva i patnje u mnogim zemljama širom svijeta. Uz podršku Clausa Hippa za potrebitu djecu na Haitiju i Pakistanu, tradicionalni poduzetnik je dokazao da pomaganje ljudima nije samo posao, to je poziv. To je bio razlog zbog kojeg je organizacija za pomoć dodijelila nagrade.

Pro Biokultura

Dana 27.11.2010., Generalni direktor HiPP-a Mađarska, Csaba Bódi, primio je nagradu za biokulturu. U sklopu Dana znanosti, ova nagrada dodijeljena je za promicanje ekološke kulture.

Steiger nagrada u kategoriji zaštite okoliša

13.03.2010
13. ožujka u Bochumu je dodijeljena Steigerova nagrada za toleranciju i humanost.

Claus Hipp dobio je nagradu u kategoriji zaštite okoliša jer je desetljećima kao poduzetnik cijenio vrijednosti, uključujući očuvanje prirode, kao i zaštitu okoliša.

Njemačka nagrada za održivost

06.01.2009
Njemačka nagrada za održivost u kategoriji "Najbolja kupovina"

Nagrada je pripala HiPP-u za pažljivu i održivu kupnju sirovina. Tvrtka već duže vrijeme kontinuirano prati upravljanje održivosti na najvišoj razini u svom lancu vrijednosti. Načela održivosti poštuju se u svim aspektima, od kupnje do proizvodnje do prodaje i administracije. HiPP se izvrsno snalazi u primjeni ovih načela u sektoru nabave. U svijetu, HiPP je najveći prerađivač organskih sirovina.

Nagrada za zaštitu okoliša "Zlatni cvijet Rheydta"

13.09.2009
Ovogodišnji dobitnik nagrade, Claus Hipp, već je bio pionir u proizvodnji hrane za bebe iz strogo organskog uzgoja prije 30 godina i u to vrijeme već je „razmišljao hrabrim korakom naprijed“, gradonačelnik Lord Norbert Bude pohvalio je počasnog gosta.

Ime Clausa Hippa ne znači samo organski uzgoj, dodao je predsjednik Povjerenstva za ceremoniju dodjele Zlatnog cvijeta, dr. Gottfried Arnold, u svom pohvalnom govoru. „Proteklih godina smanjio je emisiju CO2 u svojoj tvrtki za više od 90%, a većinu energije dobiva iz obnovljivih izvora. Potrošnja vode smanjena je za oko 40% po proizvedenoj toni. Zahvaljujući Clausu Hippu, društvo je postalo 'ekološkije, humanije, promišljenije' ", rekao je govornik.