
Majčino mlijeko
Majčino mlijeko sadrži vrijedne hranjive tvari i sastojke, poput lako probavljivih proteina i vrijednih višestruko nezasićenih masnih kiselina (LCP kao što su DHA i ARA), koji pomažu u razvoju mozga i vida. Majčino mlijeko također sadrži prirodne kulture mliječne kiseline (probiotike) i prebiotička prehrambena vlakna (oligosaharidi). Prirodne kulture bakterija mliječne kiseline koloniziraju crijeva dojenog djeteta i brane ga od neželjenih bakterija. Ovo je zaštitna funkcija koja može zaštititi dojene bebe od alergija i bolesti. Prebiotička prehrambena vlakna služe kao "hrana" za probiotike i doprinose zdravoj flori crijeva.
Zlatni standard
Laktoza
... potiče rast korisnih crijevnih bakterija.
Prebiotici
Majčino mlijeko je bogato prebiotičkim oligosaharidima, koji pozitivno utječu na crijevnu floru.
Probiotici
Majčino mlijeko sadrži različite bakterije s pozitivnim učincima, koji se koloniziraju u crijevu djeteta.
Protein
Majčino mlijeko sadrži povoljne žive bakterijske kulture, koje koloniziraju dječja crijeva. Majčino mlijeko sadrži malu količinu visokokvalitetnih proteina prilagođenih djetetovim potrebama (približno 1,7 g na 100 kcal).
LCP
Dugolančane višestruko nezasićene masne kiseline (ARA, DHA) podržavaju razvoj mozga i živčanih stanica, kao i vida.