Specijalne mliječne formule

Kada primjenjivati HiPP Anti-Reflux BIO specijalnu formulu?

Mnoga djeca bljuckaju male količine hrane nakon obroka kad se podrignu. To je posve normalno i nebi trebalo zabrinjavati dok god dijete normalno napreduje.

Ipak, neka dojenčad bljuckaju puno više od ostalih, pa čak i u mlazu. Ukoliko ste zabrinuti posavjetujte se s pedijatrom. U ovom slučaju može pomoći HiPP Anti-Reflux BIO specijalna formula. Ova formula sprječava da se hrana vraća iz želuca u jednjak (refluks).

HiPP AR BIO specijalna formula obogaćena je prirodnom rogač gumom. Ovaj prirodni zgušnjivač čini formulu posebno kremastom, zbog čega se hrana lakše zadržava u djetetovom trbuhu. Time će se smanjiti refluks (Anti-Reflux).

Važno je da se specijalne mliječne formule koriste samo uz savjet liječnika. 

Smiju li HiPP specijalne mliječne formule koristiti i djeca s rizikom od razvoja alergija?

HiPP AR sadrži nehidrolizirane proteine kravljeg mlijeka te se ne bi trebala primjenjivati kod djece mlađe od godine dana ukoliko postoji povećani rizik za razvoj alergije.  Djeca s rizikom od razvoja alergija bi prvih 4 do 6 mjeseci života trebala biti isključivo dojena.

U ovim situacijama savjetujte se sa svojim pedijatrom.

Moje dijete bljucka i ima problema sa grčevima, koju mliječnu formulu treba koristiti?

Ukoliko Vaše dijete ima problema s probavom te uz to jako bljucka, savjetujte se s Vašim pedijatrom. Pedijatar poznaje Vaše dijete i zna koja bi formula najbolje odgovarala djetetu. Takve probavne tegobe su ozbiljnije i zahtijevaju individualan pristup.

Smijem li kombinirati HiPP specijalnu mliječnu formulu s drugom hranom za dojenčad?

Moguće je koristiti HiPP specijalnu mliječnu formulu s drugom HiPP hranom za dojenčad. Vaš pedijatar vam može pomoći donijeti odluku po tom pitanju.

Valja napomenuti da su nadutost, zatvor i bljuckanje uzrokovani sastavom određenih namirnica.

HiPP Anti-Reflux svojom kremastom formulom sprječava vraćanje hrane u jednjak. Kad se problem bljuckanja riješi možete nastaviti s primjenom normalne mliječne formule.

Imate li dodatnih pitanja?

Za više informacija kontaktirajte nas putem
Kontakt obrasca