Pakiranje - ekološka rješenja

HiPP ulaže sve napore kako bi smanjio ambalažni material na minimum i kako bi zaštitio resurse. Nova ambalaža uvijek mora biti ekološki prihvatljiva i ekološki naprednija od predhodne. Koriste se isključivo materijali koji su izrađeni od recikliranog kartona.

Jednokratna ili višekratna upotreba

Analiza provedena od strane Instituta za primijenjenu ekologiju Freiburg, Njemačka, pokazala je da su HiPP staklenke za jednokratnu upotrebu bolje ekološko rješenje u odnosu na ambalažu koja se više puta koristi.

Višekratna upotreba ambalaže je povoljna samo npr. u industriji pića – kada se koriste standardne staklene boce. Ako je to moguće, transportni putevi bi trebali biti kratki. Za sada je nemoguće osmisliti ekološki koristan sustav za višekratnu upotrebu ambalaže koja se ponovno koristi kao staklenka za dječje hrane. Na temelju rezultata, HiPP je ubrzao ekološu optimizaciju postojećeg sustava za jednokratne staklenke. Npr. u proteklih osam godina, masa stakla je smanjena za oko 15%.

 

 

Plastika i staklo – usporedba

Institut za primijenjenu ekologiju u Freiburgu radi za HiPP analize ekoloških aspekata plastike i stakla. Pozadina toga je da je HiPP od početka 2010. godine u svoj asortiman uvrstio i plastične čaše. Plastika kod potrošača ima prednost jer je lagana i otporna na lom. S uvođenjem plastike, količina staklene ambalaže smanjena je za 18% u 2010 god. u odnosu na 2009 god. S druge strane, zbog velike potražnje proizvodnja HiPP plastičnih čaša porasla je iznad prosjeka.

FSC i reciklirani papir

HiPP koristi FSC-certificiranu ambalažu za proizvode koji dolaze u neposredan dodir s hranom, npr. vrećice čaja, kako bi se spriječilo bilo kakvo onečišćenje s ostacima mineralnih ulja koji su baza tiskarskih boja kod papira. Boje bez mineralnih ulja se koristi za većinu HiPP-ove ambalaže. Boja koja se koristi za premium sklopive kutije za mlijeko je na bazi biljnih boja.