Koža u trudnoći

U trudnoći se mijenja koža svake žene.

Dok koža na licu radi bolje cirkulacije krvi često djeluje lijepša i svježija, koži na grudima, stomaku i nogama potrebna je posebna pažnja: žensko vezno tkivo je po prirodi tako struktuirano da se može jako istezati. Pored toga, specijalni hormoni u trudnoći zaslužni su za povećanu opuštenost tkiva. Samo na taj način koža može obezbjediti dovoljno mjesta za dijete koje raste.

Uprkos tome, u trudnoći dođe često do prekomjernog istezanja tkiva (posebno u predjelu stomaka, grudi i kukova) u obliku strija. Radi istezanja površine stomaka i hormonalnih promjena, koža može isušiti i posebno pred kraj trudnoće jako zatezati i svrbiti na stomaku. Intenzivna njega pomaže pri održavanju elastičnosti kože.

Njega za kožu

Zaštita i bogata njega je sada tačno ono što Vaša koža treba. HiPP proizvodi za njegu su tada pravi izbor. Oni ne sadrže nepoželje tvari i posebno su blagi.

HiPP Babysanft sadrži Bio-bademovo ulje, koje je dobiveno iz zrelih badema u kontrolisanoj biološkoj sadnji. Radi njegovog sadržaja ubraja se u skupocjena ulja za njegu. Bogato je nezasićenim masnim kiselinama prijatnim za kožu, koje kožu posebno njeguju i štite.

Bio-bademovo ulje osjetljiva i suha koža dobro podnosi, te se radi toga dokazalo u njezi kože kod novorođenčadi. A ono što je dobro za najmanje, njeguje i štiti i Vašu kožu.