Savjeti za teglice

Priprema- teglica, šoljica i zdjelica

  • Izvadite onoliko koliko Vaša beba može pojesti otprilike, i ugrijte taj dio porcije u posudi koju ćete staviti u toplu vodu ili u mikrovalnoj.
  • Nakon grijanja dobro promješajte sadržaj teglice, šolje odnosno zdjelice plastičnom kašikom i pažljivo kontrolišite temperaturu.
  • Zagrijane ostatke ne koristiti ponovo.
  • Nezagrijane ostatke možete zatvorene čuvati u frižideru, ali iste morate upotrijebiti u roku od 1-2 dana (vidjeti etiketu)

Voditi računa o sigurnosti stakla

Čepovi teglica i šolja se kontrolišu prije izlaska sa proizvodne linije; na taj način je osigurana distribucija isključivo pravilno zatvorenih proizvoda. Kako biste svojoj bebi uvijek nudili besprijekornu hranu, provjerite prilikom kupovine i prije otvaranja da li je pakovanje ostalo neoštećeno.

Kod teglica « test čepa » pomaže: sredina čepa bi trebala biti uvučena i ne smije popuštati prilikom pritiska. Iz sigurnosnih razloga nemojte koristiti teglice čiji je poklopac zaobljen prema gore. Pored toga, prilikom otvaranja zvuk klik bi se trebao čuti.

Uvođenje dodatka ishrani sa malom količinom alergena

Za uvođenje dodatka ishrani sa malom količinom alergena možete se informirati u HiPP asortimanu, tj. po simbolu otisnutom na etiketi. Sa ovim proizvodima možete postepeno nadograditi plan ishrane Vaše bebe.