Plan ishrane: Od 6. mjeseca života

Majčino mlijeko – dok god Vi i Vaše dijete to želite.

* Počnite sa hranom za odvikavanje od dojenja u skladu s razvojem Vaše bebe, te započnite najranije nakon 4. mjeseca i najkasnije nakon 6. meseca života.

Da li je vaša beba do sada uzimala samo majčino mlijeko ili formulu?

Tada postupno uvedite dodatak ishrani kao što je opisano od 4.-6. mjeseca života. Idealni HiPP proizvodi za početak su oni s natpisom "od 4. mjeseca" na ambalaži.

Da li ste započeli sa dodatkom ishrani nakon 4.-6. mjeseca života?

Da - vaša beba jede cijeli obrok sa kašikom? Onda možete uvrstiti drugi obrok dohrane u jelovnik - zasitna kašica od mlijeka i žitarica uvečer. Kašica od žitarica i voća preporučuje se kao treći obrok dohrane.

Rano ujutro i prijepodne: Beba još uvijek dobija majčino mlijeko ili HiPP 2 Follow-on mlijeko.

U vrijeme ručka: U vrijeme ručka možete ponuditi svojoj bebi jelovnik. HiPP ima mnogo različitih vrsta u ponudi kako bi se vaše dijete moglo upoznati s kompletnim asortimanom ukusa u našoj hrani. Postoje jelovnici sa mesom, ribom, kao i vegetarijanski jelovnici. Jelovnici od 6. mjeseca života su nešto obilniji od jelovnika za nakon 4. mjeseca života, kao nježan prelazak na proizvode koji sadrže male komade za bebe od 8. mjeseca života.

Za desert preporučujemo nekoliko kašičica voća bogatog vitaminom C.  Vitamin C pomaže apsorpciju važnog željeza iz mesa u organizam.

Poslijepodne: Poslijepodne možete nastaviti sa dojenjem ili davanjem HiPP mliječne formule vašem djetetu. Pored mliječnog obroka, također možete ponuditi vašoj bebi nekoliko kašičica HiPP Voće i žitarice.

Uvečer: Kao drugi cjeloviti obrok dohrane, kašica od mlijeka i žitarica sada zamjenjuje večernje mlijeko. HiPP kašice za laku noć - bez dodatka šećera - idealne su kao zasitni večernji obrok. Ili već pripremljen u teglici ili u obliku praha koji se miješa s vodom.

Vaša beba će također biti žednija sada. Uporedo sa prvom kašicom možete vašoj bebi dati da vježba pijenje, bez vršenja pritiska na nju. Mali gutljaji sasvim su dovoljni za početak. Najkasnije sa trećim obrokom dohrane, nešto za piće trebalo bi se ponuditi uz svaki obrok. Voda i nezaslađeni čajevi su najbolji za bebu za gašenje žeđi. Pobrinite se da se žeđ brzo gasi, i da se bočica ne koristi za kontinuirano sisanje.

Kako biste pronašli pravu grupu HiPP proizvoda, potražite sljedeće boje kodova na policama: