Održivost u organizaciji tvrtke

Za HiPP, održivost nije marketinški trik. Već više od 50 godina posvećeni smo organskom uzgoju. Kao pionirsko poduzeće imali smo veliki utjecaj na održive standarde. Naše upravljanje održivosti usredotočeno je na tvrtku u cjelini, kao i na cijeli lanac stvaranja vrijednosti.

Također provodimo uspostavljene HiPP standarde s našim dobavljačima i proizvođačima kako bismo osigurali kvalitetu, zaštitu okoliša i poštene socijalne radne uvjete.

Kod nas je održivost stvar upravljanja

Upravljanje održivošću ugrađeno je u menadžment naše tvrtke. Svaki odjel tvrtke imenuje odgovornog agenta za održivost koji aktivno radi na razvoju i provedbi ciljeva.

Dokumentacija

U Izvješću o održivosti objavljujemo sve važne podatke tvrtke kao i godišnje ciljeve. Sve HiPP lokacije certificirane su u skladu sa ISO 14001 standardom. Pfaffenhofen je bio prvi 1997. godine, a također je validiran prema EMAS (Shema ekološkog upravljanja i revizije Europske zajednice).

Nagrade

2013. „Najodrživija kompanija u Njemačkoj“ - WirtschaftsWoche istraživanje potrošača

Potrošači (8.400 sudionika u anketi) još jednom su glasali za HiPP-om kao najodrživiju kompaniju u Njemačkoj u 2013. godini.

2013. „Nagrada CSR“ njemačke savezne vlade

HiPP je osvojio ovu nagradu za svoje izvanredno zalaganje na području okoliša i zajednice, upravljanja tvrtkama, tržišta i radnog mjesta (u kategoriji 500 - 4.999 zaposlenika).

„Njemačka nagrada za održivost“ za 2012. godinu

HiPP je dobio nagradu kao jedna od 3 najbolje održive kompanije u Njemačkoj.

2011. "Njemačka solarna nagrada 2011"

EUROSOLAR, Europsko udruženje za obnovljive izvore energije, počastilo je HiPP za uzorno korištenje obnovljivih izvora energije.

2011. „Časni gospodarstvenik“

Pravilnikom o kolektivnim kapitalnim ulaganjima (KKV) odana je počast etičnom postupanju tvrtki svojih zaposlenika, kupaca i društva. Mjerila su se građanska posvećenost, poslovna hrabrost i fer upravljanje.

2010. „Poduzetnik godine“

Ova nagrada je za razvoj ekonomske moći, poseban osjećaj odgovornosti i društvenu predanost.

2009. „Njemačka nagrada za održivost“ u kategoriji „Najbolja kupovina“ pripala je HiPP-u za pažljiv i održiv otkup sirovina.

Ovdje ćete pronaći dodatna priznanja i nagrade Ovdje

Suradnja

Mi sebe doživljavamo kao organizaciju koja uči, koja je uključena u umrežavanje i usko surađuje sa sveučilištima, znanstvenim institucijama i drugim partnerima.