Skip to main content

Što zapravo znači premium organska kvaliteta?

Ne radimo kompromise u pogledu kvalitete naših proizvoda! Za dobrobit Vaše bebe i zdravog okoliša!

Jamčim Vam svojim imenom.

Novosti u HiPP premium organskoj kvaliteti

Naše najvoćnije staklenke za voće

„“Iznimno voćnog i prirodnog okusa – osvojio je i nas odrasle kao i naše male gurmane!” “– tester proizvoda

Naš novi HiPP premium asortiman voća donosi svjež i pun voćni okus u HiPP-ovoj najvišoj organskoj kvaliteti. Kontinuirano radimo na razvoju novih ideja koje odražavaju najnovija znanstvena otkrića i tehnologije.

Sada smo uveli inovativni proizvodni proces za naše vrhunske voćne proizvode: Odabrano organsko voće se zamrzava odmah nakon berbe, a zatim se lagano pasira. To je tajna našeg HiPP čistog organskog pirea!

Ovaj poseban postupak daje HiPP premium voćnim kašicama bogat voćni okus. Naš asortiman HiPP premium voća dolazi u provjerenoj HiPP BIO kvaliteti. Naravno, također je bez dodanih šećera ili koncentrata sokova za zaslađivanje, tako da bebe mogu upoznati prirodan okus sastojaka.

✓ ručno brano bobičasto voće
✓ posebno nježno obrađeno
✓ jedinstveni voćni okus
 

Pogledajte proizvode


Kako bi svijet našoj djeci ostao vrijedan življenja

HiPP organski uzgoj mrkve

Naša vlastita HiPP „Dulcis“ posebno je blagog okusa, stoga je idealna za uvođenje dohrane.

Saznajte više


HiPP BIO znak

Stefan Hipp želi objasniti razliku između standardne BIO kvalitete i HiPP BIO kvalitete.

HiPP ima vlastiti BIO znak. Zašto?

Stefan Hipp: To je posljedica duge tradicije. Prije 60 godina započeli smo s organsko-biološkim uzgojem. Tada se o BIO uzgoju nije pričalo, dapače u tom razdoblju započinje se s korištenjem kemijskih supstanci u uzgoju namirnica. HiPP je išao protiv svih i posvetio se BIO uzgoju. Time smo postavili temelje kvalitetne proizvodnje dječje hrane. Ove mjere kvalitete uzimaju se u obzir kod odabira tla, kod uzgojai prerade i prisutne su u svakoj staklenci s BIO znakom.

EU BIO Logo je također pokazatelj dobre kvalitete, je li tako?

Stefan Hipp: Naravno. EU regulativa o BIO uzgoju je dobra stvar. Zabranjuje korištenje sintetičkih kemijskih gnojiva te špricanje, genetski inženjering kod biljaka, umjetna bojila i konzervanse te arome i pojačivače okusa.

Zar nije suvišno u tim slučaju zadržati vlastiti HiPP BIO znak?

Stefan Hipp: Naprotiv. Standardni BIO znak je dobar i važan, ali tolerira određenu količinu štetnih tvari koje potječu iz nečistog zraka ili pak čestice iz susjednog usjeva koje mogu kontaminirati voće, povrće ili žitarice. Prema zakonu, dopuštena je vrlo mala količina štetnih tvari u hrani za djecu. Ali to ne vrijedi i za HiPP. Mi težimo k mnogo nižim vrijednostima nego što su propisane zakonom: to znači da se nikakva količina pesticida ne smije nalaziti u našoj hrani. Stoga provodimo temeljite testove kvalitete na najvišem tehnološkom nivou. Samo namirnice iz savršenog BIO-uzgoja se mogu staviti u staklenke i dobiti HiPP BIO-znak.

Znači HiPP BIO-znak označava najviši stupanj čistoće. Kako to uspijevate napraviti u današnje vrijeme?

Stefan Hipp: Sve počinje s provjerom tla, nakon strogih testova samo najbolja polja su odobrena za sjetvu. Prije mnogo godina preuzeli smo najbolju zemlju za uzgoj određenih vrsta povrća. Tijekom desetljeća rada stekli smo specijalizirana znanja kako saditi određene vrste da se zagađenje svede na minimum. Tijekom uzgoja također pomažemo organske farme. Kasnije kod isporuke, strogim laboratorijskim analizama provjeravamo odgovara li usjev svim HiPP standardima.