Uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja za naše web usluge i HiPP Baby Club

Dragi posjetitelju našoj web stranici, Na sljedećoj stranici naći ćete posebne uvjete korištenja za ponude i mogućnosti na našoj web stranici. Bilo bi nam izuzetno zadovoljstvo ako biste iskoristiti priliku da nas kontaktirate i da ostanete u kontaktu sa nama. Molimo Vas da obratite pažnju na sljedeće propise prilikom korištenja naše ponude. Ako želite da saznate o sigurnom postupanju Vašim ličnim podacima, ovdje možete pročitati našu politiku o zaštiti privatnosti podataka.

1. Opći uvjeti

Sljedeći uvjeti korištenja odnose se na upotrebu pretplate na bilten, HiPP BabyClub, takmičenja, kontakt obrasce, te za online shop na www.hipp.de. Ovi uvjeti korištenja podložni su promjenama od strane operatera, HiPP grupe kompanija, u bilo kojem trenutku. Korisnici će biti obaviješteni o aktuelnoj verziji općih uvjeta korištenja na web stranici, te će imati pravo na prigovor u roku od dvije sedmice nakon obavijesti o promjenama u BabyClub-u. U tom slučaju, svi lični podaci korisnika koji ulaže prigovor, kao i svi pristupni podaci koji pripadaju ovom korisniku, automatski će biti izbrisani. Osim toga, operater će obavijestiti korisnike o ovom pravu na prigovor, kao i o dvonedjeljnom roku u slučaju izmjena. Nikakva dodatna prava, a posebno zahtjevi za naknadu štete bilo koje vrste, ne nastaju za korisnika. Nakon registracije, kao i prilikom svake kasnije upotrebe, korisnik u potpunosti prihvata aktuelnu verziju ovih općih uvjeta korištenja.

2. Posebni uvjeti korištenja za HiPP Baby Club

Prilikom registracije u BabyClub, korisnik mora biti punoljetan i unijeti i poslati tačne potrebne podatke. Ovo osigurava korisnik. Obzirom da ne postoji pravo na registraciju, operater ima pravo da odbije registraciju bez navođenja razloga. Sve kasnije izmjene korisničkih podataka korisnik mora pružiti bez traženja, ažuriranjem svog online profila. Svaki korisnik može se registrirati samo jednom i posjedovati samo jedan korisnički profil. Operater nije odgovoran za bilo koje lažno predstavljanje pojedinačnih korisnika ili za bilo koje netačne ili zastarjele informacije.

Nakon potvrde uspješnog unosa podataka, korisnik ima mogućnost da iskoristi sve aktuelne ponude u odabranom području registracije. To se odnosi i na područja na koja samo korisnik ima pristup. Operater zadržava izričito pravo da izmijeni, proširi ili otkaže ponude i usluge u bilo kojem trenutku bez prethodnog upozorenja.

Korisnik bira svoje korisničko ime i lozinku prilikom registracije sa kojima može dobiti pristup ograničenim područjima. Oni su sami odgovorni za ove podatke i trebaju voditi računa da se isti ne zloupotrebe. Operater ne može prihvatiti nikakvu odgovornost za iste. Ako je lozinka izgubljena ili postoji sumnja na zloupotrebu, potrebno je odmah obavijestiti operatera u pisanoj formi. Korisnik je odgovoran za bilo kakve zloupotrebe od strane trećeg lica, sve dok ne dokaže da ni na koji način nije odgovoran za zloupotrebu. Korisničko ime se, u načelu, može slobodno izabrati. Međutim, ne smije biti u suprotnosti s aktuelnim njemačkim zakonom. Posebno je zabranjeno kršenje prava trećih strana, korištenje neetičkih imena ili šifri kao imena, ili korištenje imena sa ekstremističkim sadržajem, čak i ako sporni sadržaj nije prepoznatljiv spoljnim stranama. Komercijalna upotreba ovih usluga je također zabranjena.

HiPP grupa kompanija redovno šalje e-mailove registriranim korisnicima, relevantne za uzrast njihove bebe. Korisnik se može odjaviti sa e-mailova (bilten i redovna pisma trudnicama i roditeljima) putem e-maila u bilo kojem trenutku, bez navođenja razloga.

3. Posebni propisi za takmičenja

Učešće u raznim takmičenjima dozvoljeno je samo za punoljetne korisnike. Ne postoji zakonska obaveza održavanja takmičenja; nema novčane alternative nagradama, osim ako nije drugačije naznačeno. Zaposlenima u HiPP grupi kompanija i njihovim članovima porodice nije dozvoljeno učešće. Ako se takmičenje održava u saradnji sa partnerom, onda je zaposlenima u partnerskoj kompaniji i članovima njihove porodice također zabranjeno učešće. Pristupni podaci se ne prodaju ili pozajmljuju trećim licima, niti se na drugi način mijenja njihova namjeravana upotreba.

4. Posebna pravila za foto natječaje

Korisnici koji unose slike izjavljuju da imaju neograničeno pravo korištenja slike i suglasni su da slika ostaje online za vrijeme natjecanja zajedno s dodatnim podacima koje je dao korisnik. Korisnici sudionici su suglasni da možemo objaviti imena pobjednika i prva slova njihovih prezimena ili odgovarajuće odabrane podatke; podaci o pobjednicima mogu se proslijediti natjecateljskom partneru kako bi nagrade bile isporučene. Treća strana neće primiti nikakve dodatne podatke.
Fotografije koje možda nisu etične, prikazuju prikazane osobe na bilo koji neprikladan način ili na bilo koji način narušavaju važeći zakon. Posebno su strogo zabranjene insinuacije, ekstremističke i uvredljive slike bilo koje vrste. Operater nije obvezan objavljivati slike. Neusklađenost će dovesti do trenutne diskvalifikacije korisnika i, ako je potrebno, kaznenog progona.
Daljnja prava na korištenje slika se ne daju i ostaju u potpunosti u rukama korisnika koji ih je unio.