Koji dodatak ishrani je za moju bebu ispravan i kada počinjem sa tim?

U prvih 4 do 6 mjeseci života su majčino mlijeko i/ili flašice sa HiPP HA1 Combiotik® ili HiPP HA2 Combiotik® sasvim dovoljni za opskrbu Vaše bebe sa svim hranjivim tvarima. Za uvođenje dodatka ishrani važe iste preporuke prema naučnim saznanjima kao i za djecu bez povećanog rizika od alergija.

Orientišite se prema svom djetetu i uvodite dodatke ishrani najranije nakon 4. mjeseca života a najkasnije nakon 6. mjeseca . Razgovarajte i sa Vašim pedijatrom o tome. Kasnije uvođenje dodatka ishrani ne nudi veću zaštitu od alergija.

Kod odabira dodataka ishrani danas više ne postoje ograničenja za prevenciju alergija. No preporučuje se posebno kod djece sa rizikom od alergija da postepeno uvodite dodatke ishrani. Za to su posebno prikladni HiPP proizvodi koji nose « oznaku za malo alergena ». Sa ovim proizvodima od jednostavnog sastava možete lagano i postepeno proširivati plan ishrane Vaše bebe. HiPP je namjenski razvio proizvode koji se sastoje od malog broja osnovnih sastojaka i koji se nadograđuju. Pri tome se koriste isključivo sastojci koji po prirodi samo rijetko izazivaju alergije.

Zdravo, podnošljivo i hranjivo

Počnite sa proizvodima od jednostavnog sastava (prepoznatljivi po zelenom slovu A), koji sadrže vrlo malo sastojaka kao npr. « čiste-mlade-mrkve », « mladi pastrnjak » ili « tikva », postepeno proširujte plan ishrane postepeno (pogledajte kako funkcioniše HiPP koncept postepene ishrane?) Na taj način Vaša beba postepeno upoznaje nove sastojke i Vi možete tačno posmatrati šta podnosi.

Dodatne informacije o uvodu dodataka ishrani možete pronaći ovdje.