Što znači BIO kvaliteta?

Djeca koja nisu dojena ili su djelomično dojena moraju biti hranjena mliječnom formulom koja je sastavom najsličnija majčinom mlijeku. Tijelo djeteta je izrazito osjetljivo i zato su postavljena stroga pravila za proizvodnju mliječnih formula. Temelj svih mliječnih formula je kravlje mlijeko jer sadrži kalcij i bjelančevine. HiPP cijeni prirodnost te je izvorna sirovina za njihove mliječne formule strogo kontrolirano BIO mlijeko.

Više od 40 godina iskustva

HiPP BIO mliječne formule već se 40 godina razvijaju u skladu s najnovijim znanstvenim spoznajama. Sirovine su proizvedene samo prirodnim metodama i neprestalno su izložene strogim kontrolama. Pravila odabira sirovina za proizvodnju mliječne hrane su stroža od onih propisanih od strane mjerodavnih institucija.

Greenpeace: Ocjena 'preporučljivo'

To potvrđuje i Greenpeace. U vodiču za kupce „ Mlijeko za djecu-okus bez genetičkog inženjeringa“ su HiPP-ove mliječne formule označene kao široko dostupne organske mliječne formule. Također su dobile oznaku „preporučljivo“

Uzgoj genetski modificiranih biljaka (za prehranu) je u pravilniku o Biološkom uzgoju strogo zabranjen. HiPP se također zalaže za biološki uzgoj te ne podržava genetički inženjering. Naše dugogodišnje iskustvo u obradi organskih sirovina jamči najbolju kvalitetu. To osigurava više od 600 kontrola pri proizvodnji svake šarže.

HiPP BIO znak

BIO kvaliteta, za koju Claus Hipp osobno jamči, označena je HiPP BIO znakom. HiPP BIO znak predstavlja najviši stupanj kvalitete koji ispunjava strože uvijete od onih propisanih od strane EU. Kod proizvodnje mliječnih formula odabir sirovina je stroži od onog propisanog pravilnikom.