Dobrobit životinja

U skladu s prirodnim staništem i ponašanjem životinja.

Što karakterizira prirodan uzgoj životinja?

Uzgoj i hranjenje stoke primjereno za vrste središnji su element organskog uzgoja. Zakonske odredbe su vrlo stroge: stočna hrana mora biti nabavljena s ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i ne smije sadržavati antibiotike, tvari za poboljšanje učinka ili genetski modificirane sirovine. Zdravlje životinja je također osigurano odgovarajućim izborom pasmina, dovoljno slobode kretanja, velikim stajama i dovoljno svjetla.

Zaposlenici HiPP-a redovito provjeravaju usklađenost sa svim zahtjevima zaštite životinja koje zahtjeva HiPP na licu mjesta. Ovim sveobuhvatnim kontrolama jamčimo našim potrošačima da se sve životinje uzgajaju primjereno svojoj vrsti.

Organska govedina

Goveda i telad žive na lokalnim organskim farmama i mogu slobodno lutati na otvorenom. To ih čini robusnim i povećava njihovu prirodnu otpornost.

Savršeno su zdravi. Profilaktički lijekovi strogo su zabranjeni. Naše se životinje hrane isključivo organskom biljnom hranom.

Organska svinjetina

HiPP koristi samo proizvode od životinja koje su tijekom cijelog svog života bile zdrave. Veličina staje, otvorenog prostora, te broj životinja u skupina u skladu je s fiziološkim potrebama svinja.

Organska piletina

Naša organske kokoši dolaze iz održivih peradarskih farmi: slobodno trčkaraju, kopaju i valjaju se u prašini. Hrane se biljnom organskom hranom. Njihovo stanje sustavno prati veterinar koji sve dokumentira. I purice žive slobodno i nesputano. Kada im kljun naraste, ne obrezuje se.