Plan ishrane: Od 10. do 12. mjeseca života

Majčino mlijeko – dok god Vi i Vaše dijete to želite.

* Počnite sa hranom za odvikavanje od dojenja u skladu s razvojem Vaše bebe, te započnite najranije nakon 4. mjeseca i najkasnije nakon 6. meseca života.

Da li beba sada smije jesti isto kao i odrasli? Ne u potpunosti. Dječja hrana bi trebala biti manje začinjena, lako probavljiva i jednostavno pripremljena.  Možete, pak, početi davati neke vrste porodične hrane. Mali gurmani će biti oduševljeni velikim izborom koji se nudi.

Rano ujutro:
Mlijeko je i dalje idealan prvi dnevni obrok za vaše dijete. Dojite ili pripremite neku HiPP 3 mliječnu formulu. Ovo posebno odgovara potrebama bebe od 10. mjeseca života. Od 12. mjeseca života, za doručak je pogodno HiPP Growing-up mlijeko (za odrastanje).

Ako biste radije vašem djetetu dali nešto konkretno, HiPP Muesli za dobro jutro sa blagim jogurtom, ukusnim voćem i finim žitaricama izvrsna je alternativa.

Vaše dijete bi već htjelo malo hljeba? Komadić hljeba s HiPP Follow-on mlijekom ili Growing-up mlijekom u čaši kompletan je doručak.

Prijepodne:
Najbolje je da prijepodne nastavite davati vašem djetetu kašicu od žitarica i voća. HiPP Voće ili Voće i jogurt praktične su užine za ponijeti za između obroka.

Vrijeme ručka: Jelovnici iz 10. ili 12. mjeseca života sa malim komadićima pružaju sve što vašoj bebi treba za zdrav obrok u vrijeme ručka.

Poslijepodne: Kao nešto za između obroka u poslijepodnevnim satima možete nastaviti davati kašicu od žitarica i voća, HiPP Voće i jogurt ili HiPP Voćni duet.

Navečer: Laku noć kašica u teglici ili mliječne kašice da ih izmiksate sami ukusan su i ugodno zasitan obrok za večer. Radije bi nešto što jedu svi ostali? Tada probajte komadić hljeba u kombinaciji sa HiPP 3 u šolji ili od 12. mjeseca, sa HiPP Growing-up mlijekom u čaši.

Važno: odmah nakon što vam više nije potrebna flašica, vaše dijete bi trebalo piti svu tečnost iz šolje ili čaše.

Kako biste pronašli pravu grupu HiPP proizvoda, potražite sljedeće boje kodova na policama: