Ispravna ishrana prije spavanja

Koji roditelji ne priželjkuju dijete koje mirno spava. Miran i odmoran san potreban je bebi za njen rast zdrav razvoj, ali i za mamu i tatu.

Važno za lagano uspavljivanje i dug san je pored smirujućih rituala za uspavljivanje i ispravnog okruženja za spavanje naravno i hranjiva ali i lako probavljiva večera, koja ne pada teško na stomak.

Istraživački institut za dječiju hranu preporučuje postepeni prelaz sa čiste mliječne hrane na kašasatu hranu nakon 4.-6. mjeseca. Ovde se roditelji često pitaju koja kaša je pogodna za ugodnu noć.

Šta je lako probavljivo, hranjivo i omogućuje bebi odmoran san?

Za večeru se preporučuje tradicionalna mliječno – žitna kašica. Njezino mlijeko dostavlja potrebno i  lako probavljivo željezo. Žitarica nosi energiju. Žitarica osigurava energiju koju će tijelo bebe moći koristiti duže vrijeme. Zato bebe uobičajno lijepo i nesmetano spavaju, a da se ne javlja osjećaj gladi.

Ovako ćete imati ugodan kraj dana i opuštenu noć

Vodite računa o signalima Vaše bebe. Navečer beba ne bi trebala biti toliko pospana da uz večeru gotovo zaspe. Da bi imalo mirnu noć Vašem djetetu je potrebno dovoljno vremena da se fino najede. Izdvojite miran kraj dana i isplanirajte vrijeme za maženje da bi se Vaše dijete moglo s mirom pozdraviti sa Vama i njegovom okolinom.

Koje kaše za laku noć postoje od HiPP-a?

HiPP je tačno po želji majke razvio nove obroke za večeru u teglici, kao i od mlijeka i čistih žitarica pogodnih za bebe. Mlijeko za bebe pruža Vašoj bebi odgovarajuću količinu željeza, a žitarice se brinu o zasićenju koje traje. Mi smo samo koristili one sastojke koje bi i mama sama koristila - plus odabrani vitamini i kalcij, kao što je predviđeno strogim pravilima za kaše od mlijeka i žitarica.

Za slani okus još uvijek možete odabrati HiPP laku-noć-kaše sa dodatnom porcijom povrća i predstavljaju punovrijedni obrok. Sve HiPP laku-noć-kaše su naravno od dokazane Bio-kvalitete.

O laku-noć-obrocima