Šta je Omega-3?

Istraživački institut za dječiju prehranu preporučuje ulje od repice za ishranu beba. Između ostalog radi visokog udjela Omega-3

Svi znamo: Najvažnije za zdrav razvoj bebe je ljubav i brižnost roditelja. Beba sa kojom se igramo i koju podržavamo prilikom otkrivanja svijeta može se tjelesno i duhovno optimalno razviti. Ali isto tako znamo: Opskrba hranjivim tvarima u okviru uravnotežene ishrane također igra veliku ulogu.

Sve više se fokus stavlja na Omega-3 masne kiseline. Za novorođenčad su te kiseline važne za razvoj mozga i nervnih ćelija. U prve dvije godine života, mozak raste u posebnom obimu. S toga je redovni unos Omega-3 masnih kiselina posebno važan.

Omega-3 iz ulja od repice: jedan od najboljih dostavljača biljnih Omega-3 masnih kiselina je ulje od repice. Ulje od repice sadrži posebno mnogo Omega-3 - deset puta više od npr. maslinovog ulja - te tijelo može posebno dobro koristiti Omega-3 masne kiseline iz strukture masnih kiselina ulja od repice. Pozitivni efekat : Ulje od repice, kakvo se koristi u hrani za bebe, ne mijenja ukus hrane što je važna odlika za gurmane.

Omega-3 BIO-ulja takodje u HiPP povrću i meniju: već nakon 4. mjeseca svoju bebu možete sa HiPP povrćem i menijem opskrbiti sa Omega-3 iz ulja od repice. Na taj način, HiPP podcrtava svoju težnju za najboljom hranom za bebe. I Bio-popratno mlijeko od HiPP-a već sadrži dragocjeni Omega-3 od Bio-sastojaka. Na taj način možete biti sigurni da Vaša beba dobija sve što joj je potrebno od dodatka ishrani.

Pitanje za Claus-a Hipp:

Možete li garantovati Bio-kvalitet i kod ulja od repice?

Naravno. Prema našoj BIO-filozofiji svi sastojci su najbolje BIO-kvalitete, pa tako i ulje od repice. Na taj način je osigurano da nema genetičkog inženjeringa. Za mene su genetički izmjenjeni sastojci nezamislivi u hrani, a još manje u hrani za bebe.

To garantujem svojim imenom.

O teglicama sa Omega-3:

HiPP Povrće

HiPP Meni