Skip to main content

Napomena o zaštiti podataka i opće odredbe za korištenje

Dobro došli na našu web stranicu (hipp.ba) i zahvaljujemo Vam što ste zainteresirani za našu kompaniju i proizvode. Osigurali smo zaštitu Vaše privatnosti i povjerljivost Vaših podataka.

HiPP prikuplja, pohranjuje i obrađuje Vaše osobne podatke isključivo ako je dozvoljeno na temelju zakonskih propisa ili ako ste nam Vi dali suglasnost da to učinimo. Podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama. Najbolji način za dobivanje informacija o podacima pohranjenim u HiPP-u je koristeći Kontakt obrazac u kategoriji ''O HiPP-u'' / Kontakt. Koristimo ove podatke za pružanje informacija o prehrani, njezi i razvoju Vašeg djeteta, te kako bi predstavili proizvode i usluge.

Vaš HiPP internet tim

15/9/2020

Politika o zaštiti privatnosti

Dobro došli na našu web stranicu hipp.ba i hvala Vam na interesovanju za našu kompaniju i proizvode. Mi, kao što se i podrazumijeva, zaštiti Vaših ličnih podataka pristupamo vrlo ozbiljno. Zbog toga Vas želimo informirati o tome na koji način HiPP obrađuje Vaše lične podatke. Web stranicu hipp.ba donosi Vam HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG, Pfaffenhofen  (u daljnjem tekstu: HiPP).

HiPP prikuplja, pohranjuje i obrađuje Vaše lične podatke samo ukoliko je to dozvoljeno u skladu sa zakonskim propisima, ili ako ste nam Vi dali svoj pristanak. Podaci se ne prosljeđuju trećim licima. Najbolji način da dobijete informacije o podacima koji su pohranjeni kod HiPP-a je pomoću kontakt adrese koja je navedena u odjeljku "Kontakt".

1. Obrada podataka

Dva su načina na koji mi dolazimo do podataka: ili ste nam ih Vi dali ili smo ih prikupili dok ste Vi koristili naše usluge.

1.1. Podaci koje ste nam Vi dali

Vi, u principu, možete koristiti našu internet stranicu bez da nam direktno date svoje lične podatke. Ako koristite određene usluge, na primjer HiPP BabyClub, pretplata na bilten ili kontakt obrazac , mi ćemo od Vas tražiti lične podatke. To može uključivati, na primjer, Vaše ime, e-mail adresu ili poštansku adresu. To će datu uslugu učiniti bržom i više prilagođenom korisniku. Neke usluge ne mogu biti ni pružene bez unosa Vaših podataka. Za više informacija o svim uslugama koje se nude na hipp.ba, pročitajte odjeljak 2. ove Politike o zaštiti privatnosti.

1.2. Podaci koje dobijamo kada koristite naše usluge

Neki podaci se prikupe čim posjetite našu internet stranicu.

1.2.1. Podaci protokola

Automatski prikupljeni podaci uključuju podatke protokola web servera. Svaki put kada pristupite stranici naših online usluga i svaki put kada ste preuzeli datoteku, pristupni podaci koji se odnose na taj proces sačuvaju se u datoteci protokola na našem serveru. Svaki set podataka sastoji se

  • stranice sa koje je zatražena nova stranica ili datoteka 
  • naziva tražene datoteke ili stranice
  • datuma i vremena zahtjeva, da li je zahtjev bio uspješan i iskorištenosti kapaciteta servera u trenutku podnošenja zahtjeva
  • obima prenesenih podataka
  • IP adrese koju Vam je dodijelio pružalac usluge
  • ako se prijavite sa korisničkim računom, također i informacije o prijavi za relevantnu web uslugu
  • detekcije klijenta (mobilni telefon, desktop, itd.)
  • agenta korisnika

Na taj način pohranjene informacije isključivo se anonimno ocjenjuju u statističke svrhe.

1.2.2. Kolačići (cookies)

Kolačići su male datoteke koje sadrže niz znakova, u kojima se čuvaju određene informacije, kako dešifrovane tako i šifrovane. Server šalje kolačiće na Vaš računar gdje se isti pohranjuju. Oni  kao prvo služe za identifikaciju računara sa kojeg ste pristupili web stranici. Ako se prijavite na web stranicu,kolačići se koriste kako bi obavijestili server da ste se prijavili i da provjere da li imate ovlaštenje za pristup stranici. Svaki kolačić ima rok trajanja, nakon kojeg gubi valjanost. Kolačići omogućavaju praćenje kretanja korisnika sa stranice na stranicu unutar web stranice, pa čak i sa web stranice na web stranicu. Kolačići mogu poboljšati komunikaciju između našeg servera i Vašeg računara, što čini korištenje web stranice ugodnijim. Kolačiće ne mora pružati samo operater web stranice, već oni mogu biti i od pružalaca usluga trećih strana. Vaš pretraživač nudi opciju prikazivanja kolačića na Vašem računaru, brisanja postojećih ili postavljanje konfiguracije Vašeg računara na način da se svi kolačići ne pohranjuju na hard disku ili čak nikakvi. Imajte na umu da neke funkcije (npr. prijavljivanje na stranicu) neće raditi ispravno ako onemogućite primanje kolačića.

Mi trenutno koristimo kolačiće na našoj web stranici u sljedeće svrhe, koje osiguravaju pravilan rad:

Naziv kolačića
Funkcija kolačića

etracker kolačići
Detekcija posjetitelja povratnika; opis pod 1.2.3.

Privremeni kolačići (HiPP BabyClub)
Održavaju prijavu na HiPP BabyClub tokom trajanja Vašeg posjeta web stranici dok se ne odjavite ili zatvorite pretraživač kako bi ponudili visoke pogodnosti korisnicima za razne usluge koje pružaju web stranica i HiPP BabyClub.

Privremeni kolačići (Napomena o dojenju)
Onemogućavaju ponovno pojavljuje napomene o dojenju tokom trajanja Vašeg posjeta web stranici.

Napomena o kolačiću
Onemogućava ponovno pojavljuje napomene o koačiću tokom trajanja Vašeg posjeta web stranici dok ne zatvorite pretraživač.

1.2.3. etracker
Hipp.de  i srodne pod-stranice koriste tehnologije koje pruža etracker GmbH ("etracker") za prikupljanje i čuvanje podataka kako bi poboljšale usluge svoje web stranice. Ovi podaci mogu se koristiti i za kreiranje korisničkih profila pod pseudonimom. U tu svrhu, mogu se koristiti kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su pohranjene u lokalnoj cache memoriji pretraživača web stranice posjetitelja. Kolačići omogućavaju da se prepozna Internet pretraživač posjetitelja. Podaci koji su prikupljeni sa etracker tehnologijama neće se koristiti za određivanje ličnog identiteta posjetitelja web stranice, i neće biti sastavljeni sa ličnim podacima koji se odnose na lice pod pseudonimom, osim ako isto nije posebno dogovoreno od strane dotične osobe. Prikupljanje i pohranjivanje podataka može se opozvati u svakom trenutku s obzirom na buduće usluge:

Molim Vas da me isključite iz etracker brojanja.
Ne vidite dugme? Deaktivirajte Vaš adblocker i ponovo učitajte ovu web stranicu.

1.2.4 Pikseli

Pikseli za praćenje, web-svjetionici, jasni GIF-ovi ili slične tehnologije (zajednički poznate kao "pikseli") male su slike veličine elementa slike koje se umetnu u web mjesto. Ove su slike bezbojne i prozirne, tako da ispunjavaju samo svoju tehničku funkciju i ne ograničavaju vašu upotrebu web stranice. Na primjer, pikseli se koriste kako bi se pratilo koliko se često poziva stranica ili koliko je učinkovita reklamna kampanja. Pikseli se često koriste zajedno s kolačićima, koji su neophodni za tehničku funkcionalnost i bilježenje vašeg prigovora.

Piksele na web mjestu HiPP koristimo kako bismo mjerili učinkovitost naših reklamnih kampanja. To znači da računamo koje su integracije oglasa dovele do broja posjetitelja naše web stranice. Cilj je poboljšati reklamne medije i njihov plasman. Brojanje nije povezano s određenom osobom, to je čisto statističko istraživanje. Možete se usprotiviti ovom brojanju u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Trenutno koristimo sljedeći piksel za praćenje, o kojimu možete saznati više klikom na sljedeću poveznicu: https://www.facebook.com/business/help/742478679120153

Imajte na umu: ako nakon prigovora izbrišete kolačiće pohranjene u vašem pregledniku, možda ćete morati ponovno kliknuti na ove poveznice, jer će odjava biti dokumentirana u kolačićima.


1.2.5 Google AdWords

Za mjerenje izvedbe naše reklamne kampanje s Googleom ("Google AdWords") koristimo pomoć usluge Google Conversion Tracking, Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; "Google"), usluge analize. U tom procesu Google AdWords postavlja kolačić na vaše računalo ("kolačić za pretvorbu") ako ste na naše web mjesto stigli putem Google oglasa. Ovi kolačići prestaju vrijediti nakon 30 dana i ne služe kao osobna identifikacija. Oni samo služe kako bi prepoznali da ste kliknuli na jedan od naših oglasa i tako bili preusmjereni na našu stranicu. Na taj način saznajemo ukupan broj korisnika koji su kliknuli na naš oglas i proslijedili ih na našu web stranicu. Međutim, ne dobivamo nikakve informacije s kojima bi se korisnici mogli osobno identificirati.

Preko opisanog mjerenja performansi, Google prima osobne podatke, koje također pohranjuju i obrađuju poslužitelji u SAD-u. Trenutno ne postoji presuda Europske komisije da SAD općenito pruža odgovarajuću razinu zaštite privatnosti podataka. Google se, međutim, obvezao pridržavati se sporazuma o zaštiti privatnosti između EU-a i SAD-a o obradi osobnih podataka iz država članica EU-a koji je objavilo američko Ministarstvo trgovine. Dodatne informacije možete pronaći ovdje: policies.google.com/privacy/frameworks. Daljnje informacije o zaštiti podataka na Googleu mogu se naći na policies.google.com/privacy.

Ako ne želite sudjelovati u postupku praćenja, možete ga deaktivirati putem upravitelja postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de) ili odbiti postavljanje kolačića prilagođavanjem postavki preglednika. Također možete deaktivirati kolačiće za praćenje konverzija tako što ćete postaviti preglednik da blokira kolačiće s domene "googleadservices.com".

Pravni temelj za odgovarajuću obradu vaših podataka je čl. 6 (1) f) GDPR (uravnoteženje interesa, temeljeno na našem legitimnom interesu za mjerenje uspjeha našeg mrežnog oglašavanja kako bismo njime bolje upravljali).

2. Pojedinačne usluge

2.1. Kontakt obrazac

Naša web stranica također ima i kontakt obrazac, koji Vam omogućava da stupite u kontakt s nama, ukoliko želite da odgovorimo na bilo koje Vaše pojedinačno pitanje. U svakom slučaju, mi ćemo prikupiti Vaše ime i prezime i Vašu e-mail adresu kako bismo Vas mogli kontaktirati. Ako nam date svoj broj telefona, sa zadovoljstvom ćemo Vam se javiti i odgovoriti na Vaše pitanje.

Svi podaci koriste se isključivo za odgovaranje na Vaš upit; isti se neće koristiti ni za prodajne razgovore, niti na bilo koji drugi način u promotivne svrhe. Ako ste član HiPP BabyClub-a, možemo ažurirati Vaše kontakt podatke, ako je potrebno.

Sa zadovoljstvom ćemo Vas obavijestiti o bilo kojim podacima koje smo pohranili, a koji se odnose na Vas. Za više detalja, pročitajte poglavlje "Informacije i kontakt".

2.2 HiPP BabyClub 

Možete se prijaviti u HiPP BabyClub stvaranjem profila vas i vašeg djeteta na hipp.ba. Ulaskom u HiPP BabyClub, dobit ćete niz pogodnosti, kao što su uzorci proizvoda i promotivni materijal. Za aktualan pregled usluga i pogodnosti idite na HiPP BabyClub početnu stranicu.

Kada se registrirate u HiPP BabyClub vaše ime i podaci će biti spremljeni kako bi vas mogli kontaktirati. Također, spremit ćemo vašu e-mail adresu kako bismo mogli potvrditi vašu registraciju i poslati vam newsletter i pisma roditeljima. Dodatno prikupljamo i ime i datum rođenja vašeg djeteta, kako bismo vam mogli poslati uzorke proizvoda koji odgovaraju dobi vašeg djeteta.

Molimo Vas da provjerite jesu li podaci u vašem profilu, osobito e-mail i poštanske adrese, točni, inače vas nećemo moći uključiti kao primatelja naših pogodnosti.

Osim toga, molimo vas da navedete korisničko ime prilikom prve registracije. Ako želite sudjelovati u našim interaktivnim ponudama, prikazat će se vaše korisničko ime koje označava vaš doprinos. Korisničko ime koristi se, primjerice, kada pregledavate proizvode. Vaši doprinosi objavljuju se pod vašim korisničkim imenom i vidljivi su drugim posjetiteljima. Prilikom odabira korisničkog imena nemojte koristiti svoje pravo ime ako ne želite da se ti podaci objave.

Kao član kluba, možete sudjelovati u natjecanjima i nagradnim igrama. Za sudjelovanje u natjecanjima i nagradnim igrama, molimo Vas da uzmete u obzir naše uvjete korištenja i uvjete registracije, koje ćete naći na stranici natjecanja. U kontekstu natjecanja, ponekad se prikupljaju i objavljuju osobni podaci, kao što je privatna slika ili opis slike koji ste poslali. U slučaju fotografskog natječaja, odgovarajuće slike s dodanim korisnikovim komentarom i imenom djeteta pohranjuju se i objavljuju u javno vidljivoj galeriji.

Osim toga, na našoj web stranici možemo objaviti imena pobjednika i prva slova njihovih prezimena ili odgovarajuće odabrane podatke. Neke od nagrada pružaju partnerske tvrtke. Koliko je potrebno za otkup ili dostavu nagrada, našim partnerima pružamo relevantne osobne podatke za obradu natječaja ili nagradnu igru u granicama strogo reguliranog ugovora za obradu podataka o narudžbi. To mogu biti vaše ime, adresa e-pošte ili poštanska adresa koje su pohranjene u vašem profilu. Uz neka natjecanja ili izvlačenje nagrada, registracija zahtijeva od vas da izvršite dodatne zadatke, kao što je preporučiti prijatelja ili riješiti zagonetku. U tom slučaju evidentiramo da li su ispunjeni svi uvjeti za registraciju kako bi se omogućilo pošteno vođenje natjecanja ili izvlačenje nagrada te kako bi se zaštitilo od zlouporabe odgovarajućih tehničkih funkcija.

Kao član kluba dobit ćete pismo roditelja, koje sadrži važne informacije i savjete, na vašu adresu e-pošte. Osim toga, dobit ćete informacije o aktualnim proizvodima i vijestima u biltenu HiPP BabyClub. Možete se odjaviti s mailing liste newslettera u kontekstu HiPP BabyCluba u bilo koje vrijeme. To je najlakše putem linka u newsletteru ili preko vašeg profila kupca, ako ste registrirani u HiPP BabyClubu.

Ako ne želite primati više uzoraka proizvoda ili želite prekinuti članstvo u HiPP BabyClubu, kontaktirajte nas putem našeg obrasca za kontakt.

2.3. Bilteni nezavisno od HiPP BabyCluba 

Također nudimo i mogućnost prijavljivanja (ili odjavljivanja) za druge biltene o našim proizvodima. U svrhu registracije i komunikacije, mi prikupljamo oblik adrese, prezime i ime. Osim toga, mi prikupljamo Vašu e-mail adresu kako bismo mogli potvrditi Vašu registraciju i poslati Vam bilten.

Uvijek se trudimo da poboljšamo naš bilten. To uključuje i evaluaciju poslanog biltena, npr. da li je isti stigao na e-mail adresu, da li je bilten otvoren i koji linkovi su kliknuti i da li su kreirane poruke automatske greške. Podatke isključivo prikuplja i obrađuje HiPP. Podaci se ne prosljeđuju trećim osobama.

U okviru registracije na bilten, također pristajete na korištenje Vaših podataka na opisani način. Možete opozvati ovu saglasnost u svakom trenutku i možete zatražiti da Vam se bilten ne šalje u bilo kojem trenutku. To je najlakše učiniti korištenjem linka koji se nalazi u biltenu, koji također sadrži i opis kako da se odjavite.

2.4 Natjecanja i tombole

Možete sudjelovati u natjecanjima i izvlačenjima nagrada na našoj web stranici. Da bismo mogli ponuditi ovu uslugu, od vas prikupljamo osobne podatke koji su potrebni prije sudjelovanja. To obično uključuje vaše ime, e-poštu i poštanske adrese, au nekim slučajevima i vaš telefonski broj. Ovi se podaci koriste isključivo za provođenje i upravljanje natjecanjem. Nakon sudjelovanja, nećete dobiti nikakve oglase od HiPP-a. Ako ste zainteresirani za primanje našeg biltena, za to se možete posebno prijaviti.

Imena dobitnika ponekad objavimo na našoj web stranici. Neke od nagrada osiguravaju partnerske tvrtke. Koliko je potrebno za otkup ili isporuku nagrada, našim partnerima pružamo relevantne osobne podatke za obradu natječaja ili izvlačenja nagrada, poput vašeg imena ili adrese e-pošte ili poštanske adrese. Kod nekih natjecanja ili izvlačenja nagrada, prijava zahtijeva izvršavanje dodatnih zadataka. U ovom slučaju bilježimo jesu li ispunjeni svi uvjeti za prijavu kako bi se omogućilo pošteno natjecanje ili izvlačenje nagrada i zaštitilo od zlouporabe odgovarajućih tehničkih funkcija.

Pravni temelj za obradu podataka opisanih u ovom odjeljku je čl. 6 (1) b) GDPR (izvršavanje ugovora ili koraci prije sklapanja ugovora).

2.5 Ispitivanja proizvoda

Na našoj web stranici imate mogućnost sudjelovanja u ispitivanjima proizvoda. Da bismo mogli ponuditi ovu uslugu, od vas prikupljamo potrebne osobne podatke prije nego što sudjelujete. To obično uključuje vaše ime, e-poštu i poštansku adresu, kao i, u pojedinačnim slučajevima, vaš telefonski broj. Ti se podaci koriste samo za obradu i izvršavanje testa proizvoda. Nakon sudjelovanja nećete dobiti nikakve oglase od HiPP-a.

Pravni temelj za obradu podataka opisanih u ovom odjeljku je čl. 6 (1) b) GDPR (izvršavanje ugovora ili koraci prije sklapanja ugovora).

3. Društveni mediji 

Naš stranica na platformama društvenih medija  (Facebook)  također Vam nudi različite usluge lične podrške i mogućnost da ostanete u kontaktu sa nama. Ove usluge društvenih medija također prikupljaju lične podatke, npr. o profilu koji ste kreirali ili preko tzv. socijalnih priključaka (plug-ina) koji se implementiraju na web stranicama trećih strana.Ako nam pošaljete upit koristeći bilo koju od ovih platformi društvenih medija, mi ćemo proslijediti upit odgovornom odjelu. Podaci će se koristiti isključivo za odgovor na Vaš upit i neće biti proslijeđeni trećim osobama.

Da biste mogli stupiti u kontakt s nama putem društvenih medija, morate se prvo registrirati za iste. U tu svrhu, kompanije koje stoje iza datih servisa će snimati, pohranjivati i koristiti lične podatke ukoliko je to potrebno. Mi nemamo nikakav uticaj na prirodu, obim i obradu tih podataka. Isto se odnosi i na sve slike/videa uploadovane na društvenim mrežama. Napominjemo da se prava mogu prenijeti na društvene medije. Dodatne detalje ćete pronaći u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti odgovarajućih pružalaca usluga.

Ovo su usluge koje pružaju kompanije sa sjedištem u SAD-u:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA) 

Ako ste otvorili web stranicu koja pripada našoj web stranici koja sadrži takav plug-in, Vaš pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa serverima odgovarajućih preduzeća. Sadržaj plug-ina se prenosi direktno na Vaš pretraživač i integriran je u web stranicu. Mi dakle nemamo nikakvog uticaja na obim podataka koje dotična preduzeća snimaju uz pomoć takvih plug-ina. Informacije koje Vam u skladu s tim pružamo temelje se na našim dosadašnjim saznanjima:

Integracijom plug-ina, odgovarajuće kompanije dobijaju informacije da ste pristupili određenim stranicama naše Internet ponude. Ukoliko ste već prijavljeni na jedno od navedenih preduzeća, oni su u mogućnosti da povežu Vaš posjet s relevantnim računom koji ste kreirali kod njih. Ako ste u interakciji pomoću plug-ina, vaš pretraživač će poslati relevantne informacije direktno odgovarajućim kompanija gdje se iste pohranjuju. U slučaju da nemate korisnički račun kod bilo koje od navedenih kompanija, još uvijek postoji šansa da oni prepoznaju Vašu IP adresu i pohrane je.

Dakle, ne može se isključiti mogućnost da svaki posjetitelj naše web stranice bude otkriven od strane navedenih preduzeća na osnovu njegove IP adrese i URL kojem je pristupljeno, čak i ako posjetitelj nije ni kliknuo na plug-ine, niti je registriran kod preduzeća sa korisničkim računom.

Da biste saznali više o svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane tih preduzeća i Vašim pravima i mogućnostima u tom smislu, te koje postavke štite Vaše privatne sfere, pogledajte Politiku o zaštiti privatnosti koju donosi:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

5. HiPPiS App

HiPPiS životinje susreću se s djecom i roditeljima u raznim obrazovnim igrama i tri uzbudljive priče u aplikaciji HiPP za djecu. Aplikacija je jasno strukturirana i jednostavna za upotrebu, a nudi ukupno osam različitih obrazovnih igara, kao i avanturističke priče za glasno čitanje, pružajući djeci zabavu i raznolikost te potičući razvoj kognitivnih vještina na razigran način. Bilo da se radi o učenju boja ili brojeva, pogađanju zvukova životinja ili slaganju zagonetki - igre su prikladne za malu djecu i malu djecu, s pet različitih stupnjeva težine. Informacije o aplikaciji HiPP za djecu možete pronaći ovdje.
Pravni temelj za obradu podataka povezanih s tim je čl. 6 (1) b) GDPR (izvršavanje ugovora ili koraci prije sklapanja ugovora).

Da bismo poboljšali našu ponudu aplikacija, koristimo Google Analytics (uključujući Google Analytics za Firebase), uslugu web analitike koju pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi "kolačiće", koji su tekstualne datoteke smještene na vašem pametnom telefonu kako bi web mjestu pomogle da analizira način na koji koristite web mjesto. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se prenose i pohranjuju u Google na poslužitelju u SAD-u. Anonimizacija IP-a u ovoj aplikaciji omogućena je tako da IP adresa korisnika bude skraćena, a samim time i anonimna od strane Googlea prethodno u državama članicama Europske unije ili u drugim državama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana Googleu radi pohrane na poslužitelju u SAD-u i tamo skraćena.

Trenutno ne postoji presuda Europske komisije da SAD općenito pruža odgovarajuću razinu zaštite privatnosti podataka. Google se, međutim, obvezao pridržavati se sporazuma o zaštiti privatnosti između EU-a i SAD-a o obradi osobnih podataka iz država članica EU-a koji je objavilo američko Ministarstvo trgovine. Dodatne informacije možete pronaći ovdje: policies.google.com/privacy/frameworks. Daljnje informacije o zaštiti podataka na Googleu mogu se naći na policies.google.com/privacy. Više informacija, posebno o prikupljanju podataka putem Google Analyticsa za Firebase, možete pronaći ovdje: support.google.com/firebase/answer/6318039.

U ime operatora ove aplikacije, Google će koristiti ove podatke za procjenu vaše upotrebe aplikacije, sastavljanje izvješća o aktivnostima web stranica i pružanje drugih usluga za operatore web stranica koje se odnose na upotrebu. Google neće povezati vašu IP adresu koju prenosi vaš pametni telefon u kontekstu Google Analyticsa s bilo kojim drugim podacima koje posjeduje Google. Možete odbiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki na vašem pregledniku; međutim, imajte na umu da ako to učinite, možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove aplikacije. Također možete spriječiti prikupljanje podataka koji se odnose na vašu upotrebu aplikacije (uključujući vašu IP adresu) generirane kolačićima i Googleovu obradu takvih podataka:

Postavke zaštite podataka za pametne telefone koji rade na iOS-u

Ako imate pametni telefon pokrenut na iOS-u, otvorite postavke pametnog telefona, odaberite ikonu HiPP Baby App, idite na "Praćenje" i pomaknite klizač na "Isključeno".

Postavke zaštite podataka za pametne telefone s operativnim sustavom Android

Ako imate pametni telefon koji radi na Android operativnom sustavu, otvorite postavke u aplikaciji i postavite prekidač na "Dijagnoza i napajanje" na "Isključeno".

Pravni temelj za obradu vaših podataka povezanih s Google Analytics je čl. 6 (1) f) GDPR (balansiranje interesa, na temelju našeg legitimnog interesa za statističku kompilaciju podataka o korištenju naše aplikacije i kako bismo je mogli poboljšati, na temelju tih podataka).

Dodatne informacije o Google Analyticsu i njegovim pravilima o privatnosti potražite na: www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html
Opća pravila o privatnosti Googlea mogu se naći ovdje: www.google.de/intl/de/policies/

Također koristimo uslugu Firebase da odredimo koji reklamni materijal dovodi do instalacije aplikacije i koliko često se to događa. Ova se evaluacija provodi isključivo u anonimiziranom obliku. Usluga Firebase podružnica je tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Izjavu o zaštiti podataka o Firebaseu možete pronaći ovdje:
www.firebase.com/terms/privacy-policy.html

Firebase možete spriječiti prikupljanje podataka klikom na gumb za isključivanje dijagnoze i usluge, kao što je gore prikazano. Ta je usluga tada također spriječena.

6. Razdoblje skladištenja

Osobne podatke pohranjujemo samo onoliko koliko je potrebno za postizanje ovdje navedenih ciljeva i dok je to zakonski dopušteno.

7. Vaša prava

Na zahtjev ćemo vam reći jesmo li i koje (ako je primjenjivo) podatke o vama pohranili. Ukoliko su ispunjeni zakonski uvjeti, imate pravo na ispravljanje, blokiranje ili brisanje ovih podataka.

Nadalje, imate pravo primiti podatke koji se odnose na vas i koje ste nam dostavili u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku od nas; možete proslijediti (ili proslijediti u vaše ime) ove podatke drugim tijelima.

Također imate pravo podnijeti žalbu regulatornom tijelu nadležnom za zaštitu podataka.

Ako ne budete (ili više ne budete u mogućnosti) donositi odluke u vezi s vašim osobnim podacima, obećavamo da ćemo uvijek poštivati ​​vaše upute i vašu volju u tom pogledu.

8. Kontakt

Službenik za zaštitu podataka HiPP grupe:

Gospodine A. Maier
E-pošta: datenschutz-team@hipp.de
Georg-HiPP-Straße 7
85276 Pfaffenhofen

https://www.hipp.ba/o-hipp-u/kontakt/kontakt/

 Opći uvjeti korištenja za naše web usluge i HiPP Baby Club

Dragi posjetitelju našoj web stranici, Na sljedećoj stranici naći ćete posebne uvjete korištenja za ponude i mogućnosti na našoj web stranici. Bilo bi nam izuzetno zadovoljstvo ako biste iskoristiti priliku da nas kontaktirate i da ostanete u kontaktu sa nama. Molimo Vas da obratite pažnju na sljedeće propise prilikom korištenja naše ponude. Ako želite da saznate o sigurnom postupanju Vašim ličnim podacima, ovdje možete pročitati našu politiku o zaštiti privatnosti podataka.

1. Opći uvjeti
Sljedeći uvjeti korištenja odnose se na upotrebu pretplate na bilten, HiPP BabyClub, takmičenja, kontakt obrasce, te za online shop na www.hipp.de. Ovi uvjeti korištenja podložni su promjenama od strane operatera, HiPP grupe kompanija, u bilo kojem trenutku. Korisnici će biti obaviješteni o aktuelnoj verziji općih uvjeta korištenja na web stranici, te će imati pravo na prigovor u roku od dvije sedmice nakon obavijesti o promjenama u BabyClub-u. U tom slučaju, svi lični podaci korisnika koji ulaže prigovor, kao i svi pristupni podaci koji pripadaju ovom korisniku, automatski će biti izbrisani. Osim toga, operater će obavijestiti korisnike o ovom pravu na prigovor, kao i o dvonedjeljnom roku u slučaju izmjena. Nikakva dodatna prava, a posebno zahtjevi za naknadu štete bilo koje vrste, ne nastaju za korisnika. Nakon registracije, kao i prilikom svake kasnije upotrebe, korisnik u potpunosti prihvata aktuelnu verziju ovih općih uvjeta korištenja.

2. Posebni uvjeti korištenja za HiPP Baby Club
Prilikom registracije u BabyClub, korisnik mora biti punoljetan i unijeti i poslati tačne potrebne podatke. Ovo osigurava korisnik. Obzirom da ne postoji pravo na registraciju, operater ima pravo da odbije registraciju bez navođenja razloga. Sve kasnije izmjene korisničkih podataka korisnik mora pružiti bez traženja, ažuriranjem svog online profila. Svaki korisnik može se registrirati samo jednom i posjedovati samo jedan korisnički profil. Operater nije odgovoran za bilo koje lažno predstavljanje pojedinačnih korisnika ili za bilo koje netačne ili zastarjele informacije.

Nakon potvrde uspješnog unosa podataka, korisnik ima mogućnost da iskoristi sve aktuelne ponude u odabranom području registracije. To se odnosi i na područja na koja samo korisnik ima pristup. Operater zadržava izričito pravo da izmijeni, proširi ili otkaže ponude i usluge u bilo kojem trenutku bez prethodnog upozorenja.

Korisnik bira svoje korisničko ime i lozinku prilikom registracije sa kojima može dobiti pristup ograničenim područjima. Oni su sami odgovorni za ove podatke i trebaju voditi računa da se isti ne zloupotrebe. Operater ne može prihvatiti nikakvu odgovornost za iste. Ako je lozinka izgubljena ili postoji sumnja na zloupotrebu, potrebno je odmah obavijestiti operatera u pisanoj formi. Korisnik je odgovoran za bilo kakve zloupotrebe od strane trećeg lica, sve dok ne dokaže da ni na koji način nije odgovoran za zloupotrebu. Korisničko ime se, u načelu, može slobodno izabrati. Međutim, ne smije biti u suprotnosti s aktuelnim njemačkim zakonom. Posebno je zabranjeno kršenje prava trećih strana, korištenje neetičkih imena ili šifri kao imena, ili korištenje imena sa ekstremističkim sadržajem, čak i ako sporni sadržaj nije prepoznatljiv spoljnim stranama. Komercijalna upotreba ovih usluga je također zabranjena.

HiPP grupa kompanija redovno šalje e-mailove registriranim korisnicima, relevantne za uzrast njihove bebe. Korisnik se može odjaviti sa e-mailova (bilten i redovna pisma trudnicama i roditeljima) putem e-maila u bilo kojem trenutku, bez navođenja razloga.

3. Posebni propisi za takmičenja

Učešće u raznim takmičenjima dozvoljeno je samo za punoljetne korisnike. Ne postoji zakonska obaveza održavanja takmičenja; nema novčane alternative nagradama, osim ako nije drugačije naznačeno. Zaposlenima u HiPP grupi kompanija i njihovim članovima porodice nije dozvoljeno učešće. Ako se takmičenje održava u saradnji sa partnerom, onda je zaposlenima u partnerskoj kompaniji i članovima njihove porodice također zabranjeno učešće. Pristupni podaci se ne prodaju ili pozajmljuju trećim licima, niti se na drugi način mijenja njihova namjeravana upotreba.

4. Posebni propisi za takmičenja za najljepšu fotografiju

Korisnici koji dostave fotografiju izjavljuju da imaju neograničeno pravo korištenja slike i pristaju da ih HiPP obavijesti putem e-maila o tome da li su pobijedili nakon datuma zatvaranja takmičenja. Korisnici koji prijave fotografiju na takmičenje izjavljuju da pristaju da HiPP može pohraniti informacije dostavljene za učešće na takmičenju za najljepšu fotografiju, te da HiPP može koristiti fotografije prijavljene za takmičenje. Korisnici učesnici pristaju da podaci o pobjedniku mogu biti proslijeđeni partneru takmičenja kako bi nagrade mogle biti isporučene. Treća lica neće dobiti nikakve dodatne podatke. Fotografije ne mogu biti neetičke ili na bilo koji način biti u suprotnosti s aktuelnim njemačkim zakonom. Konkretno, insinuacijske, ekstremističke i uvredljive slike bilo koje vrste strogo su zabranjene. Operater nije dužan objaviti slike. Nepoštivanje dovodi do trenutne diskvalifikacije korisnika, te, ako je potrebno, krivičnog gonjenja. Prava korištenja slika ostaju na korisniku koji ih je prijavio na takmičenje.

Open cookie settings