Inputu za ekološku ravnotežu

Korištenje obnovljivih izvora energije

Preko 80% energije koja se koristi u sedištu Pfaffenhofen dolazi iz obnovljivih izvora energije. Od 2001. godine, cjelokupni zahtjevi za grijanjem, toplom vodom i parom u tvornici HiPP pokriveni su klima-neutralnom uporabom biomase (drvne sječke). Korištena električna energija dolazi od 100% CO2 neutralne „zelene električne energije“ iz hidroelektrana - bez nuklearne energije. Od 2000. godine izgrađeno je 6 solarnih projekata koji proizvode solarnu energiju od ukupno 52 800 kWh / a na površini kolektora od 436 m². Sav organski otpad ide u poljoprivredna postrojenja za bioplin. Svake godine na ovaj način nastaje 2 milijuna kWh električne energije.

Svojim organskim uzgojem štitimo tlo i podzemne vode

HiPP je najveći prerađivač bioloških sirovina u svijetu. Više od 6 000 poljoprivrednika u mnogim zemljama uključeno je u proizvodnju organskog voća, organskog povrća i organskog mesa za HiPP.

Voda - blago prirode i izvor života

Manjak čiste pitke vode postaje sve veći problem. Vremena u kojima se voda doživljavala kao nepresušni izvor bliži se kraju. Stoga se mora štedjeti koliko i drugi ograničeni resursi. Industrijski sektor i privatna kućanstva potiču se na uporabu tehnologije za uštedu vode i na izbjegavanje nepotrebne upotrebe.

U HiPP-u je ta potreba prepoznata u ranoj fazi i uvedene su odgovarajuće mjere. Potrošnja vode smanjena je s 22,8 m³ po proizvedenoj toni u 1971. na 7,5 m³ po toni proizvoda u 2011. To je rezultiralo optimiziranom cirkulacijom vode u proizvodnji i kružnim protokom čišćenja CIP-a. Općenito, HiPP osigurava ponovnu upotrebu vode u najvećoj mogućoj mjeri.

HiPP bunarska voda

Tvornica u Pfaffenhofenu ima vlastiti duboki bunar. Izvor Georg Hipp pruža ekskluzivnu slatku vodu najbolje, netaknute kvalitete. To je čista izvorska voda koja dolazi izravno iz Alpa i dolazi iz 154m ispod područja HiPP-a.

Prirodna mineralna voda je pravo prirodno blago najviše kvalitete i čistoće. HiPP izvlači manje vode nego što struji. Ostatak provodi pod zemljom kako bi se pridružio rijeci Dunav.