Zaštita klime i voda

Zaštita klime i atmosfere jedan je od najvažnijih zadataka našeg vremena. Saznajte kako HiPP koristi obnovljive izvore energije i tehničke inovacije za zaštitu klime i vode.

Korištenje obnovljivih izvora

Održivo korištenje resursa i zaštita biološke raznolikosti središnji su dio našeg upravljanja održivosti.

HiPP je već dao značajan doprinos zaštiti klime mnogo prije nego što je politika formulirala cilj smanjenja CO2. Od 1995. godine pretvorili smo cjelokupnu opskrbu energijom u postrojenju u Pfaffenhofenu u obnovljive izvore energije (zelena električna energija, biomasa, solarna energija) i sada proizvodimo proizvode CO2 neutralne. Preko 90% energije koja se koristi u Pfaffenhofenu dolazi iz obnovljivih izvora energije.

Emisija CO2 preostalih izvora energije iz fosilnih izvora (na primjer, na poslovnim putovanjima) nadoknađena je globalnim klimatskim projektima.

Od 2001. godine, HiPP postrojenje pokriva cjelokupnu potrebu za toplinom, toplom vodom i parom putem biomase (drvne sječke). HiPP je 2011. dobio „Njemačku solarnu nagradu“ za uzorno korištenje regenerativnih energija.

Radimo sa „zelenom električnom energijom“ iz hidroelektrana - bez nuklearne energije.

Od 2000. godine realizirano je 6 solarnih projekata koji proizvode sunčevu energiju na površini kolektora od 436 m² ukupno 52 800 kWh / a. Sav organski otpad ide u poljoprivredna postrojenja za bioplin. Svake godine na ovaj način nastaje 2 milijuna kWh električne energije.

Voda kao najvažniji resurs u 21. stoljeću

Također smo postavili revolucionarne impulse za izvore vode. Da bi sačuvao sve vrijedniju robu, HiPP je u posljednja tri desetljeća tehničkim inovacijama smanjio potrošnju vode za više od dvije trećine.