Pripravnici u HiPP-u čine puno za bioraznolikost

Mladi pripravnici HiPP-a redovito sudjeluju u kampanjama zaštite biološke raznolikosti. Pod vodstvom koordinatora za održivost u HiPP-u i uz naučnu pratnju nevladinih organizacija upoznaju se s odnosima u prirodi i otkrivaju što mogu osobno učiniti za očuvanje biološke raznolikosti. Povrh svega, daju vrlo stvaran doprinos zaštiti biološke raznolikosti sadnjom drveća i postavljanjem ribnjaka u vodozemlju.

Protiv genetskog inženjeringa u biljkama

HiPP aktivno djeluje protiv zelenog genetskog inženjeringa i podržava škole u podučavanju mladih rizicima poljoprivredne kemije.

Ravnoteža između prirode i vrsta vrlo je složen sustav s vlastitim pravilima. Za HiPP je vrlo važno zaustaviti širenje GMO-a koji su opasni na svim razinama. Zbog toga HiPP aktivno podržava školski projekt „Život izvan kontrole“, s kojim Bayrischer Lehrerverband eV, Bund Naturschutz u Bayernu (BN) i Bund Umwelt-und Naturschutz Deutschland (BUND) žele educirati školsku djecu o genetskom inženjerstvu u poljoprivredi. HiPP smatra da ima posebnu odgovornost za sprečavanje ekstremnog iscrpljivanja vrsta i pasmina koje nastaje kao rezultat genetskog inženjeringa i rezultirajući dramatičnim posljedicama za biološku raznolikost. Jer ne radi se ni o čemu drugom nego o temeljima za kompletan život, a time i o budućnosti naše djece na našem planetu.