"Biodiversity in Good Company"

Ujedinjeni u svjetskoj zajednici

HiPP je uključen kao član Inicijative za poslovnu i biološku raznolikost, koja je nastala 2008. na Konferenciji UN-a stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti. "Biološka raznolikost u dobroj tvrtki" je udruga tvrtki koje se zajedno zalažu za zaštitu biološke raznolikosti - u interesu gospodarstva i društva.

Obvezali su se „Izjavom misije“ i „Izjavom o rukovodstvu“ integrirati zaštitu biološke raznolikosti u sustav upravljanja svoje tvrtke. Potpisivanjem „Deklaracije o liderstvu“, više od 40 tvrtki širom svijeta slijedi zahtjev za poticanjem biološke raznolikosti kao dijelom sustava upravljanja svoje tvrtke. Važan doprinos poštenom trgovanju dao je na Konferenciji UN-a o očuvanju vrsta 2010. godine u Nagoji, u Japanu. Između ostalog, ona je definirala smjernice o tome kako profit od korištenja bioloških sirovina treba pošteno rasporediti između korisnika i zemalja podrijetla.

Više informacija možete pronaći ovdje: www.business-and-biodiversity.de

HiPP je uključen u održivost i bioraznolikost u različitim projektima.

Redovito surađujemo s nevladinim organizacijama i udruženjima poput AöL (Udruženje proizvođača ekološke hrane), B.A.U.M. (Njemačka radna skupina za ekološki osviješteno upravljanje), WWF, BUND, Deutscher Naturschutzring, Greenpeace, Bund Naturschutz Bayern, Bioland, Naturland i razne znanstvene institucije.