Zašto vašem djetetu treba 7 puta više vitamina D?

Prvi rođendan važan je korak u razvoju vašeg djeteta. Vaše dijete počinje aktivno istraživati svijet oko sebe. Čak i ako vaše dijete ima veliki apetit, ono je još uvijek dijete, a ne mala odrasla osoba. Zato je prehrana prilagođena dobi djeteta vrlo važna sve dok dijete ne krene u školu. Za zdravo formiranje kostiju, vašem mališanu je potrebno 7x vitamina D više nego vama.

Kalcij i vitamin D su važni za izgradnju jakih kostiju.

Kalcij je važan građevni materijal za kosti. Vitamin D je neophodan za normalan razvoj kostiju i zubi te utječe na imunološki sustav, koji do treće godine života nije potpunosti razvijen.

Osim vitamina D, vitamin A i C također pomažu u razvoju imunološkog sustava.

Naše tijelo može samo proizvesti vitamin D uz pomoć sunčevih zraka. To nije uvijek moguće, posebno tijekom zimskih mjeseci. Ljeti pak, zbog zaštite od sunca kremama visokih zaštitnih faktora, sinteza vitamina D također može biti nedovoljna. Zato su drugi izvori vitamina D vrlo važni. Postoji samo nekoliko namirnica koje mogu našem organizmu osigurati dovoljnu količinu esencijalnih vitamina. U teoriji, bez izlaganja sunčevim zrakama, za dovoljan unos vitamina D djeca bi trebala posjesti dnevno 10-12 jaja, ili 1 kg gljiva, ili 1.5 kg sira ili više od 125 g lososa.

Što pomaže razvoju jakih kostiju?

Potrebno je jesti i piti hranu koja sadrži vitamin D i kalcij: npr. špinat ili brokula za kalcij ili masna riba za vitamin D.

Vježbanje i izgradnja mišića: npr. kroz dječiju gimnastiku. Pored pravilne prehrane, vježbanje i snaga mišića također su važni za izgradnju zdravih kostiju.

Igranje vani: npr. igre na otvorenom, kao što su skakanje ili igre s loptom. Igranje vani na suncu i svježem zraku nije samo zabava za mališane; također izgrađuje zdrave kosti. Kad god se vaše dijete igra vani, zaštitite njihovu kožu od sunca.

Nedavna studija pokazala je i učinak u različitim godišnjim dobima. Pokazalo je da su dovoljne razine vitamina D u djece dostignute tek tijekom ljeta, jer se više od 90% ovog vitamina proizvodi u koži, a samo 5-10% apsorbira se iz hrane..

HiPP JUNIOR COMBIOTIC® može to popraviti. Studija iz 2013. napisana od Howera i suradnika utvrdila je da pad vitamina D u dojenčadi tijekom zime može biti spriječen pomoću HiPP JUNIOR COMBIOTIC® 1+. Štoviše, čak je bilo moguće i povećati razinu vitamina D.