Priprema

Neke važne točke moraju se imati na umu za higijensku i sigurnu pripremu dječje hrane. Za pripremu hrane za boce uvijek treba koristiti svježu vodu iz slavine, a prikladnu vodu u boci treba koristiti za pripremu dječje hrane.

Ne smije se koristiti voda iz olovne cijevi ili privatnih bunara. Ako niste sigurni u kakvoću vode, možete se obratiti odgovarajućim stručnjacima da provjere ili koriste još vodu u boci koja je prikladna za pripremu dječje hrane.

Važna je i ispravna temperatura vode. Da biste osigurali da voda iz slavine nije kontaminirana, treba je prokuhati, a zatim ohladiti na približno. 40 - 50 ° C. Hlađenjem je važno da se izbjegnu opeklinu, a također i da se izbjegne gubitak hranjivih sastojaka. Temperatura dojenja iznosi cca. 37 ° C idealna je za novorođenčad. To se može ispitati stražnjom stranom ruke ili pomoću termometra.

Formule za novorođenčad plodno su mjesto za klice. Ti se patogeni mogu razmnožiti puno brže ako postoji vremenski odmak između pripreme i hranjenja bočicom. Stoga formula treba uvijek biti svježe pripremljena, brzo potrošena, a ostatke spremiti.