Kratica ARA označava arahidonsku kiselinu - dugolančanu višestruko nezasićenu masnu kiselinu, koja pripada klasi omega-6 masnih kiselina. Omega-6 masne kiseline prirodno su prisutne u majčinom mlijeku. Sadržaj snažno ovisi o majčinoj prehrani. Kako bi se bebama koje nisu dojene osiguralo dovoljno ovih vitalnih masnih kiselina, ARA se dodaje u mliječnu formulu, npr. u obliku ulja biljnog porijekla (npr. iz Mortierella alpina).
Dojenje je najbolje za vašu bebu, jer majčino mlijeko pruža bebi sve važne hranjive tvari. Uz to, dojenje je najjeftiniji način hranjenja bebe te štiti dijete od infekcija i alergija i unapređuje odnos majke i djeteta. HiPP je uvjeren u prednosti dojenja za majku i dijete i u potpunosti podržava dojenje prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).
Rubrika Majčino mlijeko i dojenje sadrži podatke o prednostima dojenja i nudi daljnje savjete o dojenju. Rano i učestalo dojenje stimulira stvaranje mlijeka. Uravnotežena prehrana tijekom trudnoće i razdoblja dojenja potiče dojenje.
Ako odlučite ne dojiti ili kombinirati dojenje i hranjenje bočicom, trebali biste biti svjesne da to može smanjiti količinu majčinog mlijeka. Odluka o prestanku dojenja se teško može povući. Ako razmišljate o korištenju mliječne formule, posavjetujte se s pedijatrom ili babicom. Nepravilno pripremanje dječje formule može dovesti do neželjenih posljedica. Pratite upute i savjete na pakiranju.