Pretraga HiPP proizvodaopasnost od pojave alergije


Prošireno pretraživanje proizvoda

Plan ishrane: Od 7. do 9. mjeseca života

Nakon otprilike 6. mjeseca života neke bebe dobijaju svoj prvi zubić. Također bolje pomjeraju svoj jezik i cijela usta. Od 8. mjeseca vrijeme je da ih naviknete na prve male komadiće u hrani.

Rano ujutro: Kao prva stvar nakon buđenja, mlijeko je još uvijek najbolji obrok. Podojite svoju bebu ili pripremite HiPP 2 Follow-on mlijeko. Follow-on mlijeko prilagođeno je potrebama starijih beba. Od 8. mjeseca vaša beba može naučiti da pije mlijeko iz čaše. To pomaže razvoju i bolje je za zubiće.

Prijepodne: Tokom prijepodneva možete nastaviti sa dojenjem ili davanjem HiPP mliječne formule. Ako je vaša beba mnogo gladna, možete joj ponuditi još i HiPP voće i žitarice. Ovi obroci se lako probavljaju, a zbog žitarica, također su i zasitni.

Vrijeme ručka:
Od 8. mjeseca, možete ponuditi svojoj bebi naše jelovnike za bebe od 8. mjeseca života. Oni sadrže mekane, male komadiće u cilju podsticanja bebe na žvakanje. Učenje žvakanja važno je za razvoj i za učenje govora. Porcije su veće za ovu starosnu skupinu, jer vaša beba sada treba više da bi bila sita.

Poslijepodne:
Za poslijepodne idealna