Meni

Održivi proizvodi osiguravaju budućnost naše djece

Zdrave namirnice u skladu sa prirodom

Mi proizvodimo “sredstva za život”. Za ekološku proizvodnju zdrave dječije hrane i premium kvalitet HiPP preuzima kao međunarodni proizvođač dječije hrane posebnu odgovornost. Sve više potrošaća želi da sazna odakle dolaze njihove namirnice i na koji način su proizvedene. Održiva ishrana i održiva konzumacija zauzimaju sve važnije mjesto.

HiPP Bio-pečat

HiPP predstavlja već duže od 50 godina biološku poljoprivredu, koja poštuje prirodne tokove, štiti okoliš i koja je posebno održiva. To garantuju HiPP Bio-pečat i Claus Hipp svojim imenom. Sa našim visokim kriterijama kvalitete mi prevazilazimo zakonska pravila i daleko smo iznad zahtjeva koje propisuje EU-Bio-pečat. Zato svaka teglica kod HiPP-a prođe preko 260 kontrola. HiPP-Laboratoriji se ubraja u vodeće u Evropi

CO2 - Emisija

HiPP slovi za jednu od prvih njemačkih tvrtki u prehrambenoj industriji koje prate i računaju emisiju CO2. U budućnosti, cilj je prikupiti sve relevantne LCA (Life cycle  assessment - Procjena životnog ciklusa) podatke  za sve naše proizvode kako bi se potrošačima mogle pružiti informacije o tome koliko se CO2 oslobađa tijekom proizvodnje određenog HiPP proizvoda.

Nema genetski modificiranih usjeva

Jasno reći 'NE' zelenom genetskom inženjeringu za nas je etička obveza. Smatramo da je to naša posebna obveza kako bi se izbjegao ekstremni gubitak flore i faune (koji se može dogoditi upravo zbog prakse genetskog inžinjeringa) i dramatične posljedice u smislu smanjenja biološke raznolikosti. Jer ona je ništa manje nego temelj cjelokupnog življenja.

Transparentnost i lanac vrijednosti

HiPP usko surađuje sa svojim uzgajivačima: do naših ciljeva možemo doći samo ako dobavljači i partneri djeluju na održiv način. Stoga je dio međusobnih ugovora vezan za ponašanje i etiku. Zajedno s našim partnerima u opskrbnom lancu brinemo za najbolju kvalitetu, zaštitu okoliša, socijalne i ekonomske standarde. HiPP stavlja poseban naglasak na razvoj kontinuiranih, dugovječnih i povjerljivih odnosa.