Meni

Uzgoj voća

Trebali bi ste čuti veseli cvrkut ptica iz naših voćnjaka. Ptice doista uživaju. Ovdje svijaju gnijezda, a hrane ima na pretek - kukci su samo njihovi. Kod biranja sorti voća biramo one koje su pogodne za BIO uzgoj i prirodno su otporne na bolest.

Blago voće iz Italije

HiPP-ove ukusne jabuke potječu iz voćnjaka sa sunčanih obronaka koji se protežu između Verone i Ferrare. Naime, te su jabuke naročito blage i djeci lako probavljive. Budući da prirodno sazrijevaju na toplom suncu juga, kasnije dodavanje šećera je nepotrebno.

Biljnim ekstraktima protiv gljivica

Gljivice također predstavljaju veliku opasnost za kulture. Naše su voćke, srećom, manje ugrožene, jer sadimo samo poluvisoka i visoka stabla. Krošnje su time dovoljno visoko, tamo gdje je zrak manje vlažan. Takozvanu vlažnost lista mjerimo uređajima koje smo sami konstruirali. Naši voćari prskaju stoga samo kada je to doista neophodno, a i onda samo biljnim ekstraktima.

Najbolje za prirodu

Organsko-biološki uzgoj nije dobar samo za naše bebe. I priroda uživa i obnavlja se. Izbjegavanjem korištenja umjetnih gnojiva štitimo i kvalitetu podzemnih voda. Zaštitom biotopa održavamo neophodnu ravnotežu živih bića i njegujemo raznolikost biljnih i životinjskih vrsta. Naš rad je prinos ekološkoj ravnoteži.

Neke vrste voća koje ćete naći u našim kašicama ne rastu u našem, europskom podneblju. Npr. banane ili mango. Ali i one su vrhunske kvalitete jer je jedna skupina stručnjaka iz HiPP-a stalno na putu, tražeći poljoprivrednike koji još uvijek uzgajaju i te kulture u skladu s prirodnim zakonima.

HiPP Bio-banane – u potpunosti prirodne

Mineralima bogate banane vrlo su zdravo voće za djecu. Mi smo stoga svu našu pozornost usmjerili na traženje poljoprivrednika koji će nas opskrbljivati zdravim bananama.

I našli smo ih u Kostarici. HIPP-banane rastu daleko od velikih plantaža, na obroncima iznad džungle gdje je zrak suh i svjež, idealan za rast banana. Roba je, naravno, skuplja nego ona s velikih plantaža, ali time motiviramo poljoprivrednike da ustraju u svom načinu rada i da zadrže svoj tradicionalni način uzgoja. Time doprinosimo i zaštiti džungle. To je u doba sveopće devastacije naravno malo, ali se trudimo koliko je u našoj moći.

HIPP je još uvijek najveći svjetski prerađivač BIO-kultura i nadamo se da će i drugi slijediti naš put, a za dobrobit naše djece i planeta.