Meni

Uzgoj voća

HiPP BIO Voće: Najbolje za Vaše dijete

Kod proizvodnje Bio-voća se također oslanjamo na naše Bio-metode umjesto na hemiju.

Insekticidi su strogo zabranjeni, suzbijanju štetočina se pristupa prirodnim putem. Pravimo gnjezda za ptice i oslanjamo se na bubamare, prirodne neprijatelje štetočina.

Protiv gljivičnog napada na drveću koristimo sredstva dozvoljena u Bio-uzgoju, kao na primjer prirodne začinske ekstrakte.

Blago voće iz Italije

HIPP-ove ukusne jabuke potječu iz voćnjaka sa sunčanih obronaka koji se protežu između Verone i Ferrare. Naime, te su jabuke naročito blage i djeci lako probavljive. Budući da prirodno sazrijevaju na toplom suncu juga, kasnije dodavanje šećera je nepotrebno.

Začinima protiv gljivica

Gljivice također predstavljaju veliku opasnost za kulture. Naše su voćke, srećom, manje ugrožene, jer sadimo samo poluvisoka i visoka stabla. Krošnje su time dovoljno visoko, tamo gdje je zrak manje vlažan. Takozvanu vlažnost lista mjerimo uređajima koje smo sami konstruirali. Naši voćari prskaju stoga samo kada je to doista neophodno, a i onda samo biljnim ekstraktima.

Najbolje za prirodu

Organsko-biološki uzgoj nije dobar samo za naše bebe. I priroda uživa i obnavlja se. Izbjegavanjem korištenja umjetnih gnojiva štitimo i kvalitetu podzemnih voda. Zaštitom biotopa održavamo neophodnu ravnotežu živih bića i njegujemo raznolikost biljnih i životinjskih vrsta. Naš rad je prinos ekološkoj ravnoteži.

Neke vrste voća koje ćete naći u našim kašicama ne rastu u našem, europskom podneblju. Npr. banane ili mango. Ali i one su vrhunske kvalitete jer je jedna skupina stručnjaka iz Hipp-a stalno na putu, tražeći poljoprivrednike koji još uvijek uzgajaju i te kulture u skladu s prirodnim zakonima.

HiPP Bio-banane – u potpunosti prirodno od drveta do teglice

Prirodno sazrijela u nedirnutoj visoravni džungle u Costa Rici. Na divlje rastućem drveću, izrasta bez hemijsko-sintetičkih sredstava za prskanje I gnojiva. Na svježem, suhom zraku. Ubrana rukom. Transportovana brodom do Evrope.