Uzimajte vitamin D 7 dana u tjednu

Djeca ne dobivaju dovoljno vitamina D barem 7 mjeseci u godini ...

Vaše dijete otkriva svijet oko sebe i postaje sve aktivnije i aktivnije. Vitamin D je posebno važan za zdrav razvoj djeteta, budući da ima ključnu ulogu u metabolizmu kostiju i podržava zdrav razvoj kostiju. Međutim, najnovije studije ukazuju na neadekvatnu opskrbu male djece i adolescenata vitaminom D u našim regijama.*

Kada bi samo 7 sunčevih zraka godišnje bilo dovoljno…

Vitamin D je jedini vitamin koji naše tijelo može proizvesti u samoj koži. Međutim, kako bi se vitamin D proizveo, naša koža mora biti izložena sunčevoj svjetlosti, što nije uvijek moguće, osobito tijekom zimskih mjeseci. Zbog toga, uz majčino mlijeko i/ili mliječnu hranu dojenčad dobiva i profilaksu vitamina D u kapima. Vitamin D ostaje važan čimbenik zdravog razvoja u svim fazama djetetovog rasta.

Niti 7 jaja dnevno nije dovoljno…

Nažalost, malo je namirnica koje sadrže značajne količine vitamina D. Samo prehranom teško je zadovoljiti dnevne potrebe male djece za vitaminom D. Zbog toga je HiPP JUNIOR COMBIOTIC® mlijeko posebno obogaćeno vitaminom D kako bi se osigurao najbolji mogući izvor vitamina D.

Teoretski potrebne količine hrane:

(bez izlaganja suncu)

Što pomaže razvoju jakih kostiju?

Potrebno je jesti i piti hranu koja sadrži vitamin D i kalcij: npr. špinat ili brokula za kalcij ili masna riba za vitamin D.

Vježbanje i izgradnja mišića: npr. kroz dječiju gimnastiku. Pored pravilne prehrane, vježbanje i snaga mišića također su važni za izgradnju zdravih kostiju.

Igranje vani: npr. igre na otvorenom, kao što su skakanje ili igre s loptom. Igranje vani na suncu i svježem zraku nije samo zabava za mališane; također izgrađuje zdrave kosti. Kad god se vaše dijete igra vani, zaštitite njihovu kožu od sunca.

*Izvor: VELS istraživanje , KiGGS istraživanje , GRETA istraživanje