Meni

Flašica

Koliko treba biti vruća voda koja se koristi za otapanje mliječnog praha?

Nemojte mliječni prah preljevati kuhanom vodom kako ne biste oštetili vitamine i prirodne kulture mliječnih kiselina. Koristite dakle odkuhanu vodu, toplu ca. 40°–50 °C. Na taj način se HiPP mliječne hrane najbolje stapaju. Kako biste postigli željenu temperaturu od  40°–50 °C, stavite posudu za mjerenje sa tek iskuhanom vodom na par minuta u posudu hladne vode.

Kako mogu ustanoviti ispravnu temperaturu za pijenje?

Temperaturu pijenja možete provjeriti testom na nadlanici ruke. Pri tome Vam se temperatura mlijeka treba činiti ugodnom.

Smijem li mliječnu hranu pripremati u mikrovalnoj?

Ako se mliječna hrana pripremi kao što je u uputama na pakovanju predviđeno onda zagrijavanje u mikrovalnoj nije potrebno, jer je flašica već dobila temperaturu za pijenje.

Smijem li već pripremljenu mliječnu hranu zagrijavati?

Gotovo pripremljena mliječna hrana se iz higijenskih razloga treba odmah davati bebi. Ako Vaša beba ne može odmah popiti cijelu flašicu, molimo Vas da ponovo napravite novu flašicu.

Čuvanje

Sadržaj otvorenog pakovanja mlijeka treba se koristiti u roku od 3 sedmice. Sa folijskom kesicom osigurana je zaštita za svježinu i aromu. Inače čuvajte mliječnu hranu na hladnom (na sobnoj temperaturi), suhom i ne čuvati pored stvari ili hrane koja jako miriše. Za optimalno čuvanje HiPP nudi praktične HiPP mliječne kutije.

Da li imate dodatnih pitanja?

Molimo Vas ne oklijevajte da nas kontaktirate na:
Kontaktni obrazac