Meni

Istraživački krug majčino mlijeko

Poslije poroda postavlja se kamen temeljac za zdrav život. Pri tome ishrana igra odlučujuću ulogu. Majčino mlijeko je najbolje za bebin razvoj i nudi radi svog jedinstvenog sastoja optimalnu zaštitu od alergija i bolesti.

Kako bi se i djeca koja ne mogu dojiti mogla hraniti što je bolje moguće, HiPP je razvio hranu za novorođenčad od najvećeg kvaliteta - po aktuelnim saznanjima istraživanja i koliko je moguće sličniju majčinom mlijeku!

HiPP istraživački krug hrana majčinog mlijeka već godinama se bavi sastavom majčinog mlijeka i pozitivnim efektima za bebino zdravlje. Međunarodni eksperti na ovom polju ishrane novorođenčadi diskutuju zajedno sa HiPP znanosti o prehrani o aktuelnim saznanjima istraživanja majčinom mlijeka, kao i o mogućnostima da se ona prerade u proizvodima.

Tako je na primjer već 2007. god. u okviru ovog istraživačkog kruga kombinacija majčinog mlijeka-balastnih tvari i prirodnih kultura mliječnih kiselina kao kod uzora majčinog mlijeka za budući razvoj hrane za novorođenčad opisana.

Dokazano je u dvije studije, koje su 2010. i početkom 2011. predstavljene međunarodnoj stručnoj publici, koju korist ova hrana za novorođenčad prema uzoru majčinog mlijeka može imati za novorođenčad koja ne doji.

Danas HiPP nudi sa svojom novom hranom za dojenčad kao prva marka majkama da i nakon dojenja hrane bebe prema uzoru na majčino mlijeko između ostalog sa balstnim tvarima (GOS*), prirodnim kulturama mliječne mast ii važnim omega-3-masnim kiselinama.

* Galactooligosachharide - dobiven iz laktoze