Meni

HA-hrana smanjuje rizik alergije

Mliječne bjelančevine mogu biti odlučujući faktor za pokretanje alergija. Kod HA-hrane se putem specijalne proizvodne procedure bjelančevine mlijeka tako cijepaju da nastaju elementi bjelančevina, koje organizam bebe ne doživljava toliko kao strane. Na taj način HA-hrana pomaže pri smanjenju rizika od alergija.

Konvecionalna HA-hrana samo djelemično podijeljena
HiPP HA popratna hrana jako dijeljena i ultrafiltrirana

HiPP HA mliječna hrana koristi bjelančevine koje su jako cijepane i ultrafiltrirane, te su testirane u prospektivnom posmatračkom istraživanju na izbjegavanje alergija.

Odlučujuće za uspjeh je ovde da ostaju istrajni u prvih 4 do 6 mjeseci života. Već male količine hrane za novorođenčad sa normalnim ne cijepanim bjelančevinama mogu dovesti do sensibilizacije i na taj način ugroziti prednosti hrane sa malom količinom alergena.

Molimo Vas obratite pažnju: Ni hrana sa malom količinom alergena ne može pružiti stopostotnu zaštitu ali može smanjiti rizik od alergije.

Majčino mlijeko pospješuje zdravu crijevnu floru. Ona može štititi od alergija.

Pored mliječnih bjelančevina čini se da i dječija crijevna flora igra veliku ulogu u borbi protiv alergija. Istraživanja su pokazala da sastav crijevne flore alergične i nealergične djece pokazuje značajne razlike.

Crijevna flora djece sa alergijama sadrži po pravilu više nepoželjnih bakterija, dok je broj dobrih bakterija mliječne kiseline niži nego kod nealergične djece. Zdrava crijevna flora prema uzoru beba koje doje očigledno ima odlučujući uticaj na izbjegavanje alergija.

HiPP HA mliječna hrana: Prema uzoru na majčino mlijeko

Majčinog mlijeka predstavlja smjernicu za naš razvojni posao. U majčinom mlijeku se nalazi veliki broj probiotičkih kultura, koje mogu biti individualno drugačije. Osim toga se u majčinom mlijeku nalaze prebiotične balastne tvari, koje su zaslužne za zdravu crijevnu floru. HiPP HA mliječne hrane orientišu se po ovom uzoru. Tako  dobivaju npr. HiPP HA popratne hrane između ostalog balastne tvari (GOS*), prirodne kulture mliječne kiseline i esencijalne omega-3-masne kiseline.

*Galatooligosaccharide - važne balastne tvari