Pretraga HiPP proizvodaopasnost od pojave alergije


Prošireno pretraživanje proizvoda

Plan ishrane: Od 10. do 12. mjeseca života

Da li beba sada smije jesti isto kao i odrasli? Ne u potpunosti. Dječja hrana bi trebala biti manje začinjena, lako probavljiva i jednostavno pripremljena.  Možete, pak, početi davati neke vrste porodične hrane. Mali gurmani će biti oduševljeni velikim izborom koji se nudi.

Rano ujutro:
Mlijeko je i dalje idealan prvi dnevni obrok za vaše dijete. Dojite ili pripremite neku HiPP 3 mliječnu formulu. Ovo posebno odgovara potrebama bebe od 10. mjeseca života. Od 12. mjeseca života, za doručak je pogodno HiPP Growing-up mlijeko (za odrastanje).

Ako biste radije vašem djetetu dali nešto konkretno, HiPP Muesli za dobro jutro sa blagim jogurtom, ukusnim voćem i finim žitaricama izvrsna je alternativa.

Vaše dijete bi već htjelo malo hljeba? Komadić hljeba s HiPP Follow-on mlijekom ili Growing-up mlijekom u čaši kompletan je doručak.

Prijepodne:
Najbolje je da prijepodne nastavite davati vašem djetetu kašicu od žitarica i voća. HiPP Voće ili Voće i jogurt praktične su užine za ponijeti za između obroka.

Vrijeme ručka: Jelovnici iz 10. ili 12. mjeseca života sa malim komadićima pružaju sve što vašoj bebi treba za zdrav obrok u vrijeme ručka.

Poslijepodne: Kao nešto za između obroka u poslijepodnevnim satima možete nastaviti davati kašicu od žitarica i voća, HiPP Voće i jogurt ili HiPP Voćni duet.

Navečer: Laku noć kašica u teglici ili mliječne kašice da ih izmiksate sami ukusan su i ugodno zasitan obrok za večer. Radije bi nešto što jedu svi ostali? Tada probajte komadić hljeba u kombinaciji sa HiPP 3 u šolji ili od 12. mjeseca, sa HiPP Growing-up mlijekom u čaši.

Važno: odmah nakon što vam više nije potrebna flašica, vaše dijete bi trebalo piti svu tečnost iz šolje ili čaše.