Meni

Plan ishrane

HiPP plan ishrane temelji se na saznanjima nauke o ishrani, pedijatrijske medicine i našem dugogodišnjem iskustvu. Zato vam preporučujemo da slijedite ovaj plan prilikom korištenja naših proizvoda.

Informacije date u planu ishrane su smjernice.  Oscilacije u apetitu vaše bebe sasvim su normalne. Nemojte siliti vaše dijete da pojede cijeli obrok ako se desi da nema apetita.

Dojenje je najbolje za vašu bebu.

Ako ne dojite, preporučujemo HiPP Mliječne formule ili HiPP HA formule posebno kreirane za individualnu starosnu dob vašeg djeteta.

*Započnite sa dodatkom ishrani u skladu s bebinim razvojem i započnite najranije nakon 4. mjeseca, a najkasnije nakon 6. mjeseca života.

Osigurajte uravnoteženu raznovrsnost nudeći različite vrste kašica.

Kako hraniti bebu kada postoji rizik od pojave alergije

  • Detalje o hranjenju beba koje su izložene riziku od nastanka alergija možete pronaći ovdje
  • Majčino mlijeko ili hipoalergenske formule za dojenčad, kao što su HiPP Pre HA Combiotic® ili HiPP HA 1 Combiotic®
  • Prilikom započinjanja sa dodatkom ishrani, prema naučnim saznanjima,  primjenjuju se iste preporuke kao i za djecu bez većeg rizika od nastanka alergija. Započnite u skladu s bebinim razvojem i započnite sa davanjem dodatka ishrani najranije nakon 4. mjeseca, a najkasnije nakon 6. mjeseca života - započinjanje s dodatkom ishrani kasnije ne nudi bolju zaštitu od alergija.
  • Važno je postepeno uvoditi dodatak ishrani u dječiji plan obroka. To daje vremena vašoj bebi da se navikne na novu hranu, a vi ćete uvijek moći prepoznati koje namirnice dobro podnosi. Odgovarajući proizvodi mogu se prepoznati putem simbola prikazanog desno
  • Onda kada je beba dobila dodatak ishrani, a jedno dojenje u potpunosti zamijenjeno kašicom, možete preći iz HA1 Combiotic® u HA2 Combiotic®, kao pratnja uz dodatak ishrani. (U svakom slučaju, razgovarajte sa svojim pedijatrom o hranjenju i započinjanju sa dodatkom ishrani.)

Kako biste pronašli pravu grupu HiPP proizvoda, potražite sljedeće boje kodova na policama:

Pretraga HiPP proizvoda