Intervju Bio-pečat


Bio doživljava bum. Ali da li je Bio zaista garancija za zdravu ishranu? Od čokolade do ćipsa, svaki se proizvod u međuvremenu može nazivati Bio...

Iz tog razloga će Vam Prof. Dr. Claus Hipp, koji je kao malo ko u Njemačkoj imao uticaj na biološki uzgoj, iscrpno objasniti razliku između standardne bio i HiPP bio kvalitete.

Pfeil

Gospodine Hipp, Vi imate vlastiti Bio-pečat. Zašto?


Pfeil

Ali zar i EU-Bio-logo ne stoji za kvalitetu?


Pfeil

HiPP Bio-pečat znači predstavlja najviši stepen čistoće. Kako to u današnje vrijeme može uspijeti?


Pfeil

Koliko je detaljna kontrola štetnih tvari?


Pfeil

A što je sa mesom?


Pfeil

Da li se iza Vašeg Bio-pečata krije i ekološki prikladna produkcija?


Pfeil

Gospodine HiPP, jedno posljednje pitanje: kakav je Vaš stav o genetskom inžinjeringu?